Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Chelsea bude pod novým trenérem útočnější, míní Čech

Praha – S třiatřicetiletým portugalským koučem Andrém Villasem-Boasem přichází do Chelsea snaha o nový, ofenzivnější styl, myslí si brankář Petr Čech, který strávil měsíc volna s rodiči a dnes otevíral nový ročník své fotbalové školy. Mladého trenéra předchází dlouholetá spolupráce i podobný osud s krajanem Josém Mourinhem. Stejně jako on dokázal s portugalským týmem FC Porto uspět v evropských pohárech, navíc v londýnském klubu oba působili v letech 2004–2008. Český gólman nepovažuje trenérův nízký věk za nevýhodu a věří, že znalost anglického prostředí bude jeho výhodou.

"Byl v Chelsea samozřejmě v jiné roli a za tu dobu, co odešel, se stala spousta věcí a jeho kariéra se posunula. Ale znalost prostředí klubu bude jeho obrovskou výhodou. Uvidíme, jak ta spolupráce bude vypadat," uvedl Čech. Očekává, že by Chelsea mohla hrát pod novým trenérem útočnější fotbal, jakým se Villas-Boas prezentoval v předešlém působišti v Portu. "Nemůžu o tom moc mluvit bez toho, aniž bych s trenérem mluvil, ale všichni víme, jakým stylem chce hrát. Snaží se hrát útočně, nečekat na nic, takže náš projev se možná o něco zlepší a bude vypadat trochu jinak," prohlásil.

I v nové sezoně chce s Chelsea útočit na všechny trofeje, které budou ve hře. Motivaci budou mít "Blues" o to větší, že v uplynulém ročníku zůstali bez vítězného poháru. "Ambice jsou pořád stejné. Jako jeden z nejlepších klubů v Evropě nebo na světě nemůžeme mít jiný cíl než vyhrát vše, co se dá. To znamená vrátit anglický titul a pokusit se vyhrát Ligu mistrů. Samozřejmě, někdy si náhoda vybere a nedopadne to. Uvidíme, jak se to všechno podaří naplnit," řekl Čech.

Nová sezona pro něj bude důležitá i z reprezentačního hlediska, na podzim totiž vyvrcholí kvalifikace o postup na evropský šampionát. Čech je přesvědčen, že českému týmu druhé místo ve skupině a baráž neuniknou. "Máme kvalifikaci velice dobře rozjetou, věřím, že postoupíme do baráže. Klíčem k postupu bude, pokud zvládneme zápas ve Skotsku. V baráži už to je 50 na 50. Hlavním úkolem je zvládnout ty dva zápasy ve Skotsku a Litvě. Ani zápas se Španělskem bych úplně nevyhazoval, každý bod s ním bude bonusem," uvedl Čech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články