Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbal bez fanoušků hostů? V Polsku možná realita

Varšava - V Polsku se v podzimní části fotbalové ligy dostanou na stadiony zřejmě jen fanoušci domácích hráčů. Policejní prezident se obrátil na Polský fotbalový svaz (PZPN) s doporučením, aby se utkání konala bez fanoušků hostů. Příznivci nemohli své týmy při venkovních zápasech podporovat z tribun už na jaře po násilnostech během finále národního poháru.

Opatření by se mělo týkat zápasů první, druhé a třetí ligy. Policejní mluvčí Mariusz Sokolowski řekl, že fanoušci během cest na zápasy porušují zákon, ničí cizí majetek nebo se účastní bitek. "Sami šéfové klubů nám dali najevo, že mají problémy s fanoušky hostů," uvedl Sokolowski. Podle listu Gazeta Wyborcza vedení svazu schválí zákaz vstupu na stadiony pro fanoušky hostů ve čtvrtek. Prý mu to doporučil ministr vnitra Jerzy Miller.

PZPN, organizátor květnového finále poháru mezi Lechem Poznaň a Legií Varšava, nemá čisté svědomí. Hooligans tehdy v Bydhošti vtrhli na hrací plochu, demolovali stadion a napadli novináře. Několik desítek z nich policie později zatkla.

Polsko příští rok společně s Ukrajinou uspořádá fotbalové mistrovství Evropy. Vláda nechce, aby vedle zpoždění na stavbách dálnic a stadionů musela řešit ještě další problémy s řáděním hooligans, a proto trvá na tom, aby fanoušci mohli svá mužstva sledovat jen na domácích stadionech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články