Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeň se ve 2. předkole LM utká s Pjunikem Jerevan

Nyon (Švýcarsko) - První překážkou fotbalistů Viktorie Plzeň v cestě do Ligy mistrů bude v druhém předkole třináctinásobný arménský mistr Pjunik Jerevan. První utkání se odehraje 12. nebo 13. července v arménské metropoli, odveta o týden později v Plzni. Rozhodl o tom los v sídle UEFA v Nyonu. Pjunik je jednoznačným suverénem arménského fotbalu. Ligový titul získal již podesáté za sebou, když v posledním ukončeném ročníku prohrál jen tři z 28 utkání, přes druhé předkolo Ligy mistrů však ještě nikdy nepostoupil.

V Arménii se hraje liga systémem jaro-podzim. Po 13 odehraných zápasech nového ročníku je Pjunik na druhém místě tabulky o dva body za vedoucím Gandzasarem.

Má však nejlepší ofenzivu, když s šesti trefami vévodí tabulce střelců arménský reprezentant Manučarijan, který má za sebou angažmá v Ajaxu Amsterdam. Nejlepší střelci Pjuniku z minulé sezony Pizzelli a Ghazarjan nedávno přestoupili do ukrajinského Metalurgu Doněck. Kapitánem týmu je osmatřicetiletý bek Hovsepjan, který má na kontě 120 reprezentačních startů.

Složité bude hlavně cestování, zní z Plzně

Náročné cestování, možná i složité klimatické podmínky, přesto by to neměl být nepřekonatelný soupeř. Tak reagovali fotbalisté Viktorie Plzeň po dnešním losování. Výhodou může být totiž i domácí odveta, v níž se dá hodně napravit. "Podle mých zkušeností to bývá hodně důležité. V prvním utkání se může někdy něco přihodit, ale doma se dá leccos zachránit. Každopádně v této fázi soutěže musíme přejít přes každého soupeře a je jedno, s kým budeme hrát. V tomto případě bude složité především asi cestování," míní plzeňský kapitán Pavel Horváth.

Jeho spoluhráči mu přitakávají. "Bude to moje první zkušenost s arménským fotbalem, ale já čekal cestu někam na východ, a tak mě ani los nepřekvapil. Jednoduché to dnes už v pohárech nebývá nikde, ale jsme jasným favoritem a musíme to potvrdit," řekl obránce David Bystroň pro klubový web. Vedení klubu trochu trápí logistika. "Moc vzdálenějších destinací bychom v pohárech už nenašli, ale s tím se musíme vyrovnat. Přesto doufáme, že první krok v soutěži zvládneme bez zaváhání," řekl mluvčí klubu Jaromír Hamouz.

Los fotbalové Ligy mistrů

1. předkolo (28. a 29. června, odvety 5. a 6. července):

Tre Fiori (San Marino) - Valletta (Malta), Santa Coloma (Andorra) - F91 Dudelange (Luc.).

2. předkolo (12. a 13. července, odvety 19. a 20. července):

Pjunik Jerevan - Viktoria Plzeň, Maccabi Haifa - Borac Banja Luka (Bosna), Mogren (Č. Hora) - Litex Loveč (Bulh.), Maribor - Santa Coloma/F91 Dudelange, Skënderbeu Korcë (Alb.) - Apoel Nikósie, Slovan Bratislava - Tobol Kostanaj (Kaz.), Sturm Štýrský Hradec - Videoton (Maď.), Rosenborg Trondheim - Breidablik (Isl.), Malmö - HB Tórshavn (Faer. ostr.), Partizan Bělehrad - Škendija (Mak.), Skonto Riga - Wisla Krakov, Dinamo Záhřeb - Neftči Baku, Linfield (Sev. Irsko) - BATE Borisov, Shamrock (Ir.) - Flora Tallinn, HJK Helsinky - Bangor City (Wales), Tre Fiori/Valletta - Ekranas (Lit.), Zestafoni (Gruz.) - Dacia Kišiněv.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články