Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sedmnáctka prohrála na úvod MS v Mexiku 0:3 s USA

Torreon (Mexiko) – Čeští fotbalisté do sedmnácti let zahájili svou historickou premiéru na mistrovství světa prohrou. V dnešním utkání skupiny D na šampionátu pořádaného v Mexiku, podlehli svěřenci trenéra Josefa Csaplára týmu USA 0:3, když soupeř v úvodech obou poločasů potrestal chyby v rozehrávce a třetí gól přidal v úplném závěru. V druhém utkání skupiny D zvítězil Nový Zéland nad Uzbekistánem 4:1 zásluhou hattricku Carlmichaela.

Svěřenci trenéra Josefa Csaplára sice měli většinu zápasu územní převahu, ovšem bez efektivity v zakončení. Američané naopak hrozili hlavně z brejků a trestali chyby v české rozehrávce. Ta první přišla už v páté minutě, kdy Svoboda špatně zpracoval míč, obral ho o něj Guido a povedenou střelou překonal brankáře Zimu.

Češi se poté tlačili do útoku, ale proti silově lépe vybaveným Američanům se těžko prosazovali. Karafiátova rána z dálky letěla těsně vedle a v největší šanci selhal Juliš, kterému nesedla střela po Svobodově přihrávce. Místo rány do odkryté branky míč jen lehce tečoval, i tak se ale soupeřův brankář musel natahovat, aby zabránil gólu.

Je nám líto, video expirovalo.
USA - Česko

Česky tlak však utnula poločasová přestávka

Tlak, který si čeští fotbalisti vytvořili skončil s přestávkou. Po ní začali totiž lépe Američané, kteří nejprve trefili břevno a následně navýšili skóre. Po další české ztrátě míče na vlastní polovině dostali míč rychle do vápna a Rodriguez zvýšil. Ani pak se Češi neprosadili, přestože byli po většinu druhé pětačtyřicetiminutovky na polovině soupeře. Naopak v úplném závěru zvýšil po dalším brejku střídající Koroma.

Druhý duel skupiny sehraje český tým ve čtvrtek od 01:00 SELČ proti Novému Zélandu. Ze skupin postoupí do osmifinále první dva týmy a čtyři nejlepší celky ze třetích míst.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články