Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Dovalil: Taktický plán vyšel tak na dvacet procent

Viborg (Dánsko) - Pocit, že prohráli s jasně lepším soupeřem, ovládl fotbalovou reprezentaci do 21 let po dnešní porážce na mistrovství Evropy se Španělskem. Český trenér Jakub Dovalil hráče nijak neplísnil, sám na hřišti viděl markantní rozdíl mezi oběma týmy. Reprezentanti se prý musí rychle otřepat, aby zvedli hlavu na nedělní poslední duel skupiny s Anglií, po kterém Češi stále budou v případě výhry slavit postup do semifinále.

"Ten zápas jsme úplně nezvládli. Ale Španělé ukázali, jakou kvalitou disponují. Byli lepší a vyhráli zaslouženě. My jsme na ně zkusili vyrukovat ofenzivně, ale přehrávali nás. Je to ponaučení, že tímhle stylem se proti nim asi moc hrát nedá," řekl Dovalil.

Španělsko se pokusil zaskočit nasazením dvou útočníků Pekharta a Hlouška. Dovalilovým záměrem bylo, aby fotbalisté napadali už rozehrávku soupeře a tím se dostali k míči, ale realita byla jiná. "Rozehrávku jsme jim nepřekazili. Jakmile měli míč pod kontrolou, byl to z jejich stany ťukes. Myslel jsem, že také podržíme míč víc v útočné fázi, ale rychle jsme ho ztráceli a to byl také důvod, proč jsme se moc nedostali k ohrožení branky. Dělali jsme chyby i ve středu hřiště. Každopádně nám to přineslo dost poznatků a zkušeností," uvedl Dovalil. "Ale jelikož jsme prohráli, tak taktický plán moc nevyšel. Řekl bych tak na dvacet procent," přemítal Dovalil.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Česko "21" - Španělsko "21"

Jakub Dovalil:

"Hlavní je, že to pořád máme ve svých rukou a žijeme. Musíme dnešek hodit za hlavu a hledět už dál."

Čechy prý srazil i první inkasovaný gól ve 27. minutě. Podle Dovalila byl zbytečný. "Srazilo nás to trochu na kolena. Bylo to po standardní situaci ve středu hřiště, po které následovaly dvě kolmice za obranu. To by se nám stávat nemělo," litoval Dovalil.

Gecov: Španělé? Byl to úplně jiný level

Většina hráčů se shodovala, že proti tak silnému týmu ještě nenastoupila. "Někdy to byl trochu kolotoč. Proti Španělům jsem už několikrát hrál a vím, co dovedou. Snažili jsme se na ně něco vymyslet dopředu, ale nešlo to. Škoda, že jsme déle neudrželi bezbrankový stav," řekl stoper Marek Suchý.

"Španělé jsou prostě jiná úroveň, dnes jsme se o tom sami přesvědčili. Byli na tom technicky ještě lépe, než jsme si uměli představit. Pro mnoho z nás to byl nejtěžší zápas, jaký jsme dosud hráli," uvedl Marcel Gecov.

Lukáš Vácha o výkonu Španělů:

"Nezbývá než smeknout. Fakt jsou trochu jinde. Chvílemi to byla kočka - myš. Prostě se bavili fotbalem."

Další záložník Lukáš Vácha prý na hřišti občas nestačil zírat, co si Španělé dovolili. "Nikdy, ani mezi dospělými jsem neviděl, aby brankář rozehrál vzduchem na 30 metrů na středního záložníka, ten si to zpracoval na prsa a pokračoval dál. Zkoušeli jsme je dostupovat, lítat po hřišti, ale dávali si to kolem nás, jak se jim zachtělo. V záloze jsme papírově měli o jednoho chlapa více, ale oni nás pořád přehrávali," uvedl Vácha.

V kabině prý po prohře pochmurná nálada nevládla. "Řekli jsme si, že prostě jdeme dál, soupeř byl lepší a silný. Neměli jsme na něj. To se ve fotbale stává. Měli jsme dvě šance na postup do semifinále, teď zbývá ještě jedna. Záleží pořád jen na nás, jak s tím naložíme," řekl Suchý. "Myslím, že dobrá nálada v šatně bude pořád. Prohru se Španělskem prostě musíme vzít jako skutečnost, smířit se s ní. Nezbývá nám než se nachystat na Anglii. I kdybychom dnes remizovali, tak bychom do utkání s Anglií nemohli jít s tím, že budeme hrát na bod. Kalkulovat a spekulovat nejde. Anglii bychom museli porazit tak jako tak," dodal Gecov.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články