Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sigma se odvolala proti pokutě od disciplinárky

Olomouc - Fotbalový klub Sigma Olomouc se odvolal proti verdiktu disciplinární komise, která klubu vyměřila pokutu ve výši 300 tisíc korun za neúčast předvolaných zástupců při prošetřování korupční kauzy. Ředitel klubu Jaromír Gajda, trenér Zdeněk Psotka i jeho asistent Martin Kotůlek zároveň podali odvolání proti okamžitému zákazu výkonu funkcí spojených se zápasy ČMFS.

Olomoucký klub se hájí, že trenéři i klubový pokladník Ladislav Římský se z účasti na projednávání kauzy 9. června omluvili dopisem s tím, že se řídí doporučením soudu, který je předvolal jako svědky k dalšímu přelíčení a jejich účast na disciplinární komisi nedoporučil. V případě Římského klub navíc argumentuje tím, že není členem ČMFS, a svaz ho proto nemůže předvolat ani trestat.

Klub v tiskovém prohlášení uvedl, že pokud žádost soudce není uznatelným důvodem k omluvě neúčasti na jednání disciplinární komise, má tento verdikt potvrdit odvolací a revizní komise svazu.

Disciplinární komise případ údajné korupce v utkání Olomouc - Bohemians Praha z roku 2009 znovu otevřela poté, co bývalý sportovní ředitel Sigmy Jiří Kubíček u okresního soudu v Olomouci předložil jako jeden z důkazů audiozáznam svého rozhovoru s Římským, který měl korupční jednání olomouckých činovníků potvrdit. Soud pokračuje 23. června dalším přelíčením v Olomouci, fotbalová disciplinárka chce o čtyři dny později případ definitivně vyřešit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články