Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Příprava jednadvacítky vrcholí, všichni jsou fit

Praha – Poslední den tráví v České republice fotbalová reprezentace do 21 let. Už zítra dopoledne vyrazí do Dánska na mistrovství Evropy. Fotbalisté se po krátkém půldenním volnu v poledne znovu sešli v hotelu Praha a své myšlenky už pomalu upínají k nedělnímu startu šampionátu, kdy se poměří s Ukrajinou. Češi sní o postupu ze základní skupiny, v níž narazí ještě na Španělsko a Anglii.

"Ale atmosféra turnaje na nás asi naplno opravdu padne až v Dánsku. Ne, že bychom na mistrovství nemysleli, ale plně koncentrovat se asi opravdu začneme až tam," uvedl dnes na tiskové konferenci trenér Jakub Dovalil.

Jednadvacítka se na šampionátu osmi nejlepších týmů starého kontinentu objeví po čtyřech letech. Tým, který kvalifikací a baráží prošel bez porážky a až v březnu v přípravném utkání s Francií po 16 zápasech poznal přemožitele, na sever Evropy odjede s vysokými ambicemi. Do semifinále projdou dva týmy, ve hře je také účast na olympiádě v Londýně v příštím roce. "Českým týmům nikdy role favorita moc neseděla, ale my jsme si asi už vydobyli nějaký respekt. Dosavadní výsledky jsou už věcí historie, rozhodovat se bude teď a tady," řekl Dovalil.

Je nám líto, video expirovalo.
Jednadvacítka se připravuje na odjezd do Dánska

Dovalil: Vše se bude odvíjet od prvního utkání

Podle něj o nadějích českého týmu hodně napoví už zahajovací zápas s Ukrajinou, kterou Dovalil považuje za nejsilnějšího soupeře ve skupině. "Podle prvního utkání se bude vše odvíjet. Výhra by byla ideální pro pohodu v týmu, remíza nás nechá ve hře. Prohra by byla velkou nepříjemností," přemítal Dovalil.

Krátce před startem turnaje si může pochvalovat, že všech 23 nominovaných fotbalistů je po zdravotní stránce v pořádku. Jednadvacítku dnes odpoledne čeká na hřišti pražské Aritmy poslední trénink na české půdě. Ve čtvrtek ráno se hráči zabalí a v 9:55 odletí z ruzyňského letiště do dánského Billundu, odkud se autobusem přesunou do Viborgu. Tam základní skupinu odehrají.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články