Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kirin Cup má tři vítěze, Češi opět neskórovali

Jokohama (Japonsko) - Čeští fotbalisté i ve svém druhém vystoupení na Kirin Cupu uhráli bezbrankovou remízu, tentokrát s domácím Japonskem. A jelikož 0:0 skončil i první duel turnaje Japonsko - Peru, o triumf na turnaji se podělily všechny tři zúčastněné celky. Češi sehráli lepší zápas než s Peru, ale především v druhém poločase udrželi nerozhodný výsledek jen díky dalšímu výtečnému výkonu brankáře Petra Čecha.

Bílkovi svěřenci si vzali z prvního utkání ponaučení a nenechali si soupeřem vnutit styl hry. Od první minuty se snažili každého zaváhání v japonské obraně využít k rychlé akci, čímž Japonce nepustili do očekávaného tlaku. Dokonce měli i první možnost otevřít skóre po chybné spolupráci brankáře Kawašimi s Konnem, ale Fenin se k míči nedostal a jeho spoluhráči se dožadovali penalty marně. I první střela mířila směrem k domácí brance, jenže Rajnochova hlavička se mezi tyče nevešla.

Pak už ale k radosti vyprodaného stadionu začali spřádat ofenzivní plány také Japonci, jenže bylo znát, že jejich souhra v novém systému vázne, a tak největší nebezpečí přinesla Hasebeho přízemní rána těsně vedle, kterou měl však Čech pod kontrolou.

Je nám líto, video expirovalo.
Japonsko - Česko

Česká defenziva zvládala domácí snahu o rychlé kombinace středem hřiště bravurně, vydařilo se i zařazení Romana Hubníka na kraj obrany, odkud několikrát vyvezl míč do středu hřiště. Tam se odehrávala většina prvního poločasu, Japonci se do svého obávaného tlaku nemohli dostat. Až v závěru poločasu se domácí dvakrát přiblížili vedoucí brance. Ve 36. minutě ale nádherně kopnutý trestný kop Enda zkrotil výtečným zákrokem Čech a další centry už hledaly adresáty marně.

V 52. minutě byli Japonci gólu ještě blíže, protože míč se dostal z pravé strany až za českého gólmana, jenže Okazaki hlavou prázdnou branku přestřelil. Japonský tlak se sice stupňoval, ale v 61. minutě přišla stejně jako v utkání s Peru první česká střela na branku v podání Rezka. Domácí okamžitě znejistěli a znovu začali chybovat v zadních řadách.

Třináct minut před koncem se však zdálo, že domácí přece jen pohár získají do svého držení. Po centru Hondy se před Čechem ocitli osamocení Okazaki a Lee, ale český kapitán vytáhnul další zázračné zákroky, kterými držel tým nad vodou během celého turnaje. Pak už ani jeden z týmů neměl sílu s bezbrankovým stavem něco udělat a turnaj tak nemá vítěze ani poraženého.

Japonsko - Česko 0:0

Rozhodčí: Atkinson - Cann, Mullarkey (všichni Angl.). ŽK: Kolář, Janda (oba ČR). Diváci: 65 856. 

Sestavy:
Japonsko: Kawaguči - Inoha (63. Makino), Konno, Jošida - Učida (90. Sekiguči), Endo (63. Ienaga), Hasebe, Nagatomo - Okazaki, Lee, Honda. Trenér: Zaccheroni.

ČR: Čech - R. Hubník, Sivok (46. Gebre Selassie), Rajnoch, Kadlec - Petržela (83. Pilař), Kolář, Vacek, Rezek (90.+2 Janda) - Lafata (66. M. Hubník), Fenin (80. Necid). Trenér: Bílek.

Česko remizovalo na Kirin Cupu i s Japonskem
zdroj: ČTK/AP

Hlavní zprávy

Nejčtenější články