Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Španělští mistři světa v přípravě deklasovali domácí USA 4:0

Foxborough - Fotbaloví mistři světa ze Španělska porazili v sobotním přípravném utkání domácí Spojené státy americké vysoko 4:0. Dvěma góly se o to před 64 121 diváky ve Foxborough zasloužil Santi Cazorla, v prvním poločase se ještě trefil Alvaro Negredo a po změně stran zpečetil výsledek náhradník Fernando Torres. Pro útočníka Chelsea to byl jeho 27. zásah v národním dresu a vyrovnal se tak Fernandovi Morientesovi na čtvrtém místě historické tabulky střelců španělské reprezentace. Více branek mají na kontě už jen Fernando Hierro (29), Raúl (44) a David Villa (46).

"Pro Fernanda to byl důležitý gól hlavně proto, že prožíval těžké období," připomněl trenér Vicente Del Bosque Torresovo střelecké trápení po lednovém přestupu do Chelsea. "Dnes ale potvrdil, že je stále velký kanonýr. Celkově jsme hráli dobře a předváděli jsme svou hru. Je pravda, že soupeř byl oslaben, ale na našem výkonu to nic nemění," dodal.

Del Bosque se 38. výhrou vyrovnal svému předchůdci na lavičce Luisovi Aragonésovi. Ten na to však potřeboval 54 zápasů, zatímco Del Bosque to stihl za 43 zápasů od příchodu k týmu v srpnu 2008. Španělé nastoupili se šesti hráči z loňského zlatého týmu a podařila se jim odveta za dva roky starou porážku 0:2 v semifinále Poháru FIFA. V úterý nastoupí světoví šampioni proti Venezuele.

Poražení finalisté z loňského mistrovství světa Nizozemci v přípravě remizovali bez branek v Goianii s domácí Brazílií. V odvetě za čtvrtfinále z MS v Jižní Africe se Brazilcům nepodařilo pomstít za tehdejší vyřazení; měli sice více šancí, ale všechny zlikvidoval brankář Tim Krul. Posledních deset minut dohrávala Brazílie bez vyloučeného Ramirese, který dostal po zákroku na Arjena Robbena druhou žlutou kartu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články