Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kadlec pokračuje v léčbě, vyhlídky jsou nadějné

Jablonec nad Nisou – Dvoufázovým tréninkem vyplnili dnešní druhý den přípravy na blížící se mistrovství Evropy čeští fotbaloví reprezentanti do 21 let. Do Břízek u Jablonce nad Nisou za nimi dorazil i zraněný útočník Václav Kadlec, jehož start na turnaji v Dánsku je kvůli problémům se zanícenou šlachou na nártu ohrožen. Ofenzivní hráč pražské Sparty s týmem netrénuje, ale věnuje se intenzivní léčbě.

"V hotelu se mu stále věnují lékař i fyzioterapeuti, má absolutní péči. Na trénink s míčem to ještě není, ale jsme optimisti, věříme, že nakonec na šampionát pojede," řekl Rudolf Baťa, který českou výpravu v Dánsku povede jako její šéf.

Dobrou zprávou pro kouče Jakuba Dovalila naopak je, že s mužstvem zatím bez úlev trénuje záložník Adam Hloušek, který si v posledních dnech stěžoval na problémy s loni operovaným kolenem. Hloušek dnes zvládl dopolední výběh v terénu a vpodvečer i přípravu na hřišti.

Je nám líto, video expirovalo.
Příprava české jednadvacítky

Hráči se věnují oživení kondice

Fotbalisté nejprve běhali po lese a připraveny pro ně byly i výběhy do kopců. Lehkou újmu utrpěl pouze útočník Tomáš Pekhart, který si odřel koleno při pádu na kameny. "Ale nic to není, všichni hráči až na Kadlece jsou v pořádku. Dobře na tom je i Hloušek," řekl Baťa. Odpoledne fotbalisté zase dostali zabrat na hřišti, byť při cvičeních speciálně zaměřených na kondici už pracovali i s míčem.

Trenér Dovalil má nyní k dispozici 24 hráčů. Před turnajem bude muset ještě jednoho reprezentanta vyškrtnout, protože na ME čítá soupiska 23 hráčů. Fotbalisté budou v sobotu v Břízkách znovu trénovat dvoufázově.


Do mistrovství Evropy vstoupí český tým příští neděli úvodním duelem s Ukrajinou. Pak reprezentanty čekají zápasy se Španělskem a Anglií.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články