Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jankulovski se rozloučil s Milánem

Milán - Čtyřiatřicetiletý fotbalový obránce Marek Jankulovski se podle očekávání po šesti letech rozloučil s AC Milán, kde mu vypršela smlouva. Osmasedmdesátinásobný reprezentant se vrací do Ostravy a do konce června by měl oznámit, zda bude ve své aktivní kariéře pokračovat v barvách Baníku, nebo vrcholový fotbal opustí a bude působit na jiné pozici. Jankulovski zakončil své působení v jednom z nejslavnějších klubů světa premiérovým ziskem ligového titulu. Na trávníku se ovšem naposledy objevil v březnovém utkání proti Palermu, v němž si poranil levé koleno, a po úspěšné operaci nyní probíhá jeho půlroční rehabilitace.

Ostravský rodák a odchovanec Baníku Jankulovski se kvůli konkurenci v kádru na hřiště příliš nedostal ani před svým zraněním, nicméně na jaře odehrál výborné duely proti Neapoli a Juventusu. "Sezona začala na konci srpna a já prakticky do února nehrál. Už jsem se pomalu vzdával naděje, ale pak přišla šance nastoupit proti Neapoli. Zápas dopadl dobře a pro mě to bylo jako hrát první duel za Milán. I když jsem tu byl šest let, byl jsem šťastný jako dítě," uvedl Jankulovski na klubovém webu.

Marek Jankulovski:

"Itálie je nyní moje druhá vlast a Milán je můj druhý domov, ale všechno musí jednou skončit. Naštěstí vzpomínky zůstanou, a když se podívám zpátky, vím, že jsem v Miláně dosáhl všeho, co se dalo."

Vicemistr Evropy hráčů do 21 let z roku 2000 a člen bronzového týmu ze seniorského mistrovství Evropy 2004 opouští po jedenácti letech Itálii. Po odchodu z Baníku v roce 2000 nejprve působil dva roky v Neapoli, poté hrál tři roky v Udine. V roce 2005 Jankulovski podepsal svou první smlouvu v Miláně, kterou později prodloužil až do letoška. Za "Rossoneri" odehrál 158 zápasů a vstřelil čtyři góly, přičemž jeden z nich byl do sítě Sevilly v souboji o evropský Superpohár v roce 2007. Přispěl také k triumfu na mistrovství světa klubů, v Lize mistrů a letos se dočkal i ligového titulu.

Jankulovski: Určitě nebudu trénovat

Dlouholetá opora českého národního týmu, s nímž se oficiálně rozloučila před dvěma lety, ještě neví, co bude dělat po skončení kariéry. "Určitě to ale nebude trénování. Nevadilo by mi pracovat jako sportovní ředitel nebo agent, který se věnuje mladým fotbalistům. Myslím, že mám hodně zkušeností a můžu českému fotbalu pomoci," dodal Jankulovski.

Ve hře zůstává možnost, že by si levý obránce protáhl aktivní kariéru v dresu mateřského klubu. Vedení Baníku je s Jankulovským dohodnuto, že do konce června by se forma případné spolupráce měla vyjasnit. "S Markem jsme dlouhodobě v kontaktu. Ujistil nás, že jestli bude hrát dále fotbal na vrcholové úrovni, pak to bude jedině v Ostravě. Ale sám ještě definitivně nemá jasno o své budoucnosti a nedá se vyloučit, že s vrcholovým fotbalem třeba skončí," řekl předseda představenstva Jakub Kahoun. I kdyby se Jankulovski rozhodl hrát dál, dlouhá regenerace ho na ligový trávník nepustí dřív než v říjnu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články