Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slovácko neprodloužilo smlouvu s kanonýrem Švancarou

Uherské Hradiště - Fotbalový klub 1. FC Slovácko neprodloužil smlouvy se svým nejlepším střelcem Petrem Švancarou a středopolařem Alešem Urbánkem. Po skončení hostování se z kádru dvanáctého týmu ligy vrátí do svých klubů Amadou Cissé, Martin Nešpor a Jiří Valenta. Ještě v tomto týdnu fotbalisté Slovácka budou trénovat. Potom budou mít hráči dovolenou až do 20. června. Přípravu na novou sezonu zpestří soustředění v Rakousku.

"Za posledních pět let jsme sice dosáhli na nejlepší umístění, ale tím neříkám, že jsme spokojeni s výsledkem. Pozitivem je více získaných bodů na hřištích soupeřů," uvedl na tiskové konferenci majitel klubu a předseda představenstva Zdeněk Zemek. Umístění v tabulce si cenil z pohledu moravských klubů. Lepší než Slovácko byla v uplynulém ročníku první ligy pouze Olomouc.

Se Švancarou podle něj k žádným výraznějším jednáním nedošlo. "Obě strany věděly, že mu končí smlouva. Dospěli jsme k závěru, že ji prodlužovat nebudeme. Rozebírat důvody by bylo nekonečné babrání v ničem, co nic nevyřeší. Musíme se nyní zabývat tím, jak zkvalitnit útočnou sílu týmu. Naším základním cílem bude opět udržet se v lize," dodal Zemek.

Klub prý čekají světlé zítřky

Od Nešpora a Cissého vedení klubu očekávalo více, naopak Slovácko by rádo udrželo Valentu, po kterém ale touží jeho mateřský klub Jablonec. "Na sportovním vedení je nyní doplnit tým tak, abychom se v příští sezoně o nějakou příčku zlepšili. Klub je nastartován na velmi dobrou perspektivu," nastínil nejbližší plány ředitel klubu Vladimír Krejčí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články