Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Svaz půjde za pohárové řádění fandů před disciplinárku

Praha - Českomoravský fotbalový svaz se bude zodpovídat disciplinární komisi za řádění fanoušků ve finále Ondrášovka Cupu v Jihlavě, které svaz pořádal. S ČMFS prý bude zacházeno stejně, jako kdyby utkání pořádal klub. "Znamená to, že po prostudování zápisů delegáta a technického delegáta bude disciplinární komise postupovat obvyklým způsobem. Veřejnost bude o výsledku podrobně informována včetně toho, jak by bylo naloženo s případným finančním trestem," stojí v prohlášení ČMFS. Vedení svazu se zároveň v reakci na problémy s fanoušky rozhodlo, že stadion pro pohárové finále se bude od příští sezony vybírat i s ohledem na bezpečnostní opatření.

Svaz také mění koncepci výběru stadionu pro finále a již nebude brát zřetel na to, aby bylo místo konání pohodlné pro oba finálové zástupce. Místo toho svaz osloví majitele těch stadionů, které jsou schváleny pro mezistátní utkání a byly už v minulosti vyzkoušeny.

Stadiony, které pořadatelství přijmou, budou v srpnu v osudí, ze kterého se místo konání finále Ondrášovka Cupu vylosuje. Může se tak stát, že finalista bude hrát na domácí půdě.

"Změnu v systému výběru finálových míst považuji za zásadní. Bude to transparentní a dlouho dopředu známé. Prostě tak, jak to dělá UEFA při výběru míst finále evropských pohárů," uvedl předseda Ivan Hašek.



 "Dosud jsme se snažili najít vhodný kompromis a vyjít vstříc potřebám finalistů i svazu a zejména diváků. Bohužel se ukazuje, že tato vize je některými diváky zneužívaná, a tak musíme jít cestou bezpečnosti. Nemyslím si, že to bude problém," dodal ředitel oddělení profesionálního fotbalu Ivo Lubas.

Fotbalový svaz rovněž nadále trvá na názoru, že je třeba přijmout takový zákon, který by flexibilně reagoval na tyto specifické projevy násilí na stadionech. Svaz je přesvědčen, že současné právní úpravy flexibilní nejsou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články