Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Trenér Weiss polskou Legii Varšava nepovede

Varšava - Trenér slovenské reprezentace Vladimír Weiss fotbalisty varšavské Legie i přes dřívější informace polských médií nepovede. Zástupce šéfa klubu Leszek Miklas oznámil, že pro Legii i pro Slovenský fotbalový svaz bylo nepřijatelné, aby Weiss působil jako trenér na obou místech najednou. Tým Legie Varšava nadále povede Maciej Skorźa, kterého polští fotbaloví komentátoři považují za spíše slabého trenéra.

"Zdravý rozum mi říkal: jeď. Z hlediska trenérských ambicí jsem toužil zopakovat minulé úspěchy, což by byl postup do Ligy mistrů. Srdce mi však říkalo nejeď, ačkoli příčiny neumím úplně vysvětlit," řekl dnes Weiss. Dodal, že s jinými kluby v současnosti nejedná.

"Šéfové klubu a fanoušci se příliš často museli dívat na tým, který prohrával i s těmi průměrnými," napsala o Legii pod vedením Skorźi Gazeta Wyborcza. "Tato sezona nepřinese Legii chválu, nepamatuji si, kdy jsme naposledy utrpěli jedenáct porážek," zhodnotil výkony varšavské klubu Miklas. Legia ale vybojovala Polský fotbalový pohár a v lize obsadila třetí místo.

Vladimír Weiss starší ještě tři roky povede slovenskou reprezentaci. Je prvním trenérem, kterému se podařilo dostat národní tým na velký turnaj; v kvalifikaci na loňské mistrovství světa Slovensko vyhrálo kvalifikační skupinu před Slovinskem a Českou republikou. V minulosti Weiss vedl Artmedii Petrželka, se kterou prošel do Ligy mistrů, i Saturn Moskevská oblast.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články