Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Barcelona zdemolovala Manchester 3:1

Londýn - Fotbalisté Barcelony po dvou letech znovu ovládli Ligu mistrů, když dnes ve finále v londýnském Wembley porazili Manchester United 3:1. Hráči Manchesteru marně doufali, že se jim povede odplata za dva roky starou finálovou prohru v Římě. O čtvrtý triumf Barcy v historii se postaralo přesnými trefami trio útočníků Pedro, Messi, který zařídil vítěznou trefu, a David Villa. United se vzmohli na odpověď jen jednou, když v prvním poločase dokázal vyrovnat Wayne Rooney. Katalánci na trůnu střídají Inter Milán.

Barcelona až na rozpačitý úvod ovládla celé utkání a znovu uspěla v přímé konfrontaci šampionů španělské a anglické ligy. I na Manchester platila její strojová kombinace a neustálý presink po celém hřišti. United sice Kataláncům čelili statečněji než v předloňském finále, ale po čtvrthodině začali mít Messi a spol. stále znatelnější převahu. Čtyřicetiletý brankář Manchesteru Edwin van der Sar, který marně doufal ve velké vítězství při loučení s bohatou kariérou, odrážel soupeřovy ataky až do 27. minuty, v níž ho překonal Pedro po dalším z precizních pasů kapitána Xaviho.

Na vedoucí gól Barcelony ale ještě Manchester dokázal najít odpověď. Katalánci zbytečně ztratili míč po autovém vhazování a Giggs s Hernándezem připravili v pokutovém území dokonalou pozici pro Rooneyho, který s jistotou vyrovnal. Pokud tým kouče Alexe Fergusona doufal v obrat, jeho plány shořely hned po poločase. Drtivý nástup Barcelony dokonal nejlepší hráč světa Messi, který se tentokrát nespolehl na sólový průnik, ale na protivníkovu obranu i na Van der Sara vyzrál prudkou střelou z dálky.

Je nám líto, video expirovalo.
FC Barcelona - Manchester United

Argentinský fenomén dvanáctou trefou v tomto ročníku Ligy mistrů stvrdil pozici nejlepšího střelce soutěže. Zaznamenal už stý gól v soutěžních zápasech za poslední dvě sezony a také se poprvé v kariéře konečně trefil na anglické půdě. Letos dal už svůj 53. gól. Patnáct minut po Messiho zásahu bylo ještě jasnější, že se pohár pro šampiona Ligy mistrů po dvou letech vrátí do Barcelony. Po další Messiho akci obrana Manchesteru opět zazmatkovala a Villa dokonale mířenou ranou dal svému týmu klid do poslední dvacetiminutovky, v níž už se hráči Manchesteru jen těžce smiřovali s tím, že na Barcelonu znovu recept nenajdou.

FC Barcelona - Manchester United 3:1 (1:1)

Branky: 27. Pedro, 54. Messi, 69. Villa - 34. Rooney. Rozhodčí: Kassai - Erös, Ring (všichni Maď.). ŽK: Alvés, Valdés - Carrick, Valencia. Diváci: 87.695.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články