Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ancelotti končí v Chelsea, Čech slaví rekord

Londýn - Brankář Petr Čech odehrál v dresu Chelsea nejvíc zápasů ze všech zahraničních hráčů v historii klubu. Svým 313. zápasem tak překonal rekord Itala Gianfranca Zoly. Český reprezentant se však dnes musel rozloučit se svým dosavadním koučem Carlem Ancelottim. Ten byl ze svého postu odvolán po posledním ligovém utkání v Evertonu, které londýnský klub prohrál 0:1. Závěrečné kolo anglické Premier League rovněž definitivně rozhodlo, jaké týmy sestupují.

"Děkujeme Carlovi za práci, kterou u nás odvedl. Zejména za předloňský double, který byl první v historii klubu," uvedla Chelsea v prohlášení na svém webu. Jednapadesátiletý trenér přišel do Chelsea v červnu 2009 a v první sezoně ji dovedl k ligovému titulu a triumfu v Anglickém poháru.

Letos se však klubu nedařilo a nezískal jedinou trofej. V Premier League skončil o devět bodů druhý a v Lize mistrů vypadl ve čtvrtfinále. "Tato sezona se nepovedla podle představ a vedení je přesvědčeno, že změna je na místě."

Kromě odchodu italského trenéra dnes poslední kolo anglické ligy rozhodlo o tom, že fotbalisty West Hamu doprovodí do druhé ligy ještě Birmingham v kádru s Martinem Jiránkem a Blackpool. Třetí příčku znamenající přímý postup do Ligy mistrů udržel Manchester City, na Arsenal tak čeká předkolo. Pátý nakonec skončil Tottenham, který se tak může těšit na Evropskou ligu.

Birminghamu se stala osudnou porážka 1:2 s Tottenhamem. Vítěz ligového poháru se tak do druhé ligy vrací po dvou letech. Spolu s ním sestupuje nováček Blackpool, který prohrál 2:4 s mistrovským Manchesterem United.

Petr Čech o svém rekordu:

1"Je to velký úspěch. Ne každý může říct: Jsem z České republiky a mám na kontě 300 zápasů za jeden z nejlepších klubů v Evropě. Proto jsem na překonání tohoto rekordu velmi hrdý."

vyhlášen nejlepším hráčem Blues

Čech zakončil sezonu s 15 čistými konty. Lepší byl jen Joe Hart z Manchesteru City, který si dnes připsal již 18. nulu a pomohl City k výhře 2:0 nad Boltonem a pojištění třetí příčky před Arsenalem. Ten navíc prohrál londýnské derby s Fulhamem a připsal si třetí prohru v řadě.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články