Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Plzeňský tým si za titul rozdělí prémii sedm milionů

Plzeň - Plzeňští fotbalisté dostanou jako prémii za první ligový titul v historii od vedení klubu sedm milionů korun. Uvedl to generální manažer Viktorie Adolf Šádek. Hráči podle něj znali prémiový řád už od začátku sezony, sedmimilionová suma za titul tak byla dohodnutá dlouho dopředu. "Hráči věděli, o co hrají," uvedl Šádek. Podle něj finanční obnos rozdělí mezi hráče a další členy realizačního týmu trenér Pavel Vrba. "Doufám, že to nebude dělit v neděli ráno. Aby byl spravedlivý," připomněl s úsměvem Šádek, že Plzeňany dnes čekají velké oslavy.

Právě trenér Vrba se po zápase na tiskové konferenci netajil, že se mu po zisku titulu hodně ulevilo. "To jsou mimořádné zážitky, které zažijete jednou za x let. Udělali jsme mimořádný výsledek. Cením si ho o to víc, že se nám třeba před sezonou tolik nevěřilo." Podle něj získala Plzeň titul oprávněně, vždyť i nejbližšího rivala Spartu letos dvakrát porazila. 

Vrba už sice titul slavil dvakrát, v roce 2004 jako asistent trenéra Komňackého s Baníkem a o tři roky později už jako hlavní kouč se slovenskou Žilinou, toho letošního si prý ale asi cení nejvíc. "V Baníku jsem byl spíš jen takový dělník, Franta Komňacký si to tam dirigoval sám a nesl tlak na svých bedrech. V Žilině jsme měli skvělý tým a získat titul tam bylo možná jednodušší než v Čechách, kde je víc silných týmů v čele se Spartou. O to víc mě asi ten titul s Plzní těší," řekl Vrba. 

Pokud by ovšem někdo čekal, že bude trenér se svým mužstvem popíjet dlouho do noci, tak bude asi překvapen. Vrba totiž s hráči slavit nebude, společně se sejdou jen v úterý na večeři. "Jak budu slavit? Vodou, kafem a nějakým chlebíčkem," smál se Vrba. Trenéra ovšem zisk titulu jen tak lacino nevyjde, už dříve se totiž vsadil, že ho v případě triumfu hráči ostříhají dohola. "Snad hráči budou slavit a na mě zapomenou," usmíval se trenér.

Ten je v kabině velmi oblíbený a hráči na něho nedají dopustit. "Má na titulu nezpochybnitelný podíl. Občas nás na tréninku nutí do věcí, do kterých se nám třeba moc nechce a někdy jsou i nudné, ale pak si v zápase mnohokrát uvědomíme, že právě z nich si vytváříme nejvíc šancí," pochvaloval si kapitán mistrovského týmu Pavel Horváth.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články