Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nezmarova chodidla ozdobí liberecký stadion

Liberec - Stadion fotbalistů Slovanu Liberec získá novou ozdobu. Bude jí plastika s otiskem chodidel útočníka Jana Nezmara. Liberecký hráč dnes otiskl nohy do sádry přímo před brankou, do níž 29. dubna v zápase proti Bohemians 1905 vsítil gól. Třiatřicetiletý fotbalista vstoupil do Klubu ligových kanonýrů jako 59. hráč. Jubilejní branku dal v 59. minutě a zařídil Slovanu výhru 1:0.

"První moment byla jenom radost z gólu a z toho, že jdeme do vedení. To byla první reakce. Až když jsem doběhl na šestnáctku, teprve pak jsem si uvědomil, že to byl ten stý. Tak jsem se vracel pro balon a o to byla radost samozřejmě intenzivnější," vzpomínal útočník. V Liberci v červnu končí smlouva, ale v klubu by chtěl pokračovat. V nejbližší době ho čeká drobná operace, na začátku přípravy by se po ní chtěl k týmu připojit.

Jedna plastika vytvořená podle otisku chodidel útočníka bude zdobit liberecký stadion, další exemplář si Nezmar nechá. Zatím prý neví, kde jej vystaví. Objevit by se mohl v Hlavnici na Opavsku, kde s fotbalem začínal.

Zdaleka ne všechny góly dal Jan Nezmar nohama nebo hlavou. Trefoval se i fotbalově méně "tradičními" částmi těla a nic si nedělá ani z posměšků, když míč do branky dostane třeba nosem. Nezmar ligové branky střílel v české nejvyšší soutěži i na Slovensku. V české lize nastřílel 76 branek za Opavu, Slovácko a především Liberec, na Slovensku jich dal 24 za Ružomberok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články