Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Fotbalovou ligu čekají dva záchranářské souboje

Praha - Dva záchranářské souboje přinesou dohrávky 28. kola první fotbalové ligy. Slavia kvůli disciplinárnímu trestu za řádění svých fanoušků přivítá čtrnáctou Příbram před prázdným hledištěm, předposlední Brno hostí třinácté České Budějovice. Jihočeši si v případě výhry definitivně pojistí záchranu, mají totiž tříbodový náskok na Příbram a pětibodový na Brno. Obě utkání začínají v 18:30, přímý přenos z Brna bude vysílat ČT4 a ct4sport.cz.

Přestože stoprocentní jistotu záchrany ještě nemají ani Slovácko s Ostravou, boj o to, kdo se vyhne druhému sestupovému místu, se týká především Českých Budějovic, Příbrami a Brna. Nejlépe jsou na tom Jihočeši, kteří mají tříbodový náskok na Příbram a pětibodový na Brno.

V pondělí tak mohou potvrdit ligovou příslušnost i pro další sezonu. Na hřištích soupeřů se jim ovšem vůbec nedaří, jako jediný tým ještě venku nevyhráli. Naposledy se radovali na konci minulého ročníku v Mladé Boleslavi.

Jaroslav Šilhavý:

"Víme, že se nám v zápasech venku nedařilo, ale teď nás čeká soupeř na naší úrovni. Nemáme se čeho bát, musíme od začátku nastoupit sebevědomě. Chceme o záchraně rozhodnout už v Brně."

Brno v posledních dvou kolech pookřálo a stále má situaci ve svých rukou: jelikož za týden hraje v Příbrami, tři body za výhru mu budou s jistotou stačit k udržení. Pokud Zbrojovka porazí Dynamo, přiblíží se k němu na pouhé dva body. Ve vzájemných duelech se však více daří hostům, domácí celek vyhrál z posledních šesti duelů pouze jednou.

V Edenu nastoupí již zachráněná Slavia proti Příbrami kvůli trestu za řádění svých fanoušků v nedohraném pohárovém duelu s Olomoucí před prázdným hledištěm, což by mohla být pro hosty velká výhoda. Středočechy čeká za týden klíčový duel s Brnem a případný bodový zisk by pro ně byl příjemným povzbuzením. Na Slavii ovšem Příbramští ještě nikdy nevyhráli.

Slávisté jsou po sportovní stránce zachráněni a doufají, že se jim povede dodatečně získat licenci pro další prvoligový ročník. Přesto dohrávají sezonu se ctí, na jaře zatím v lize prohráli jen na Spartě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články