Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Sparta chce v derby znovu zatlačit na vedoucí Plzeň

Praha - Znovu stáhnout náskok vedoucí Viktorie Plzeň na jeden bod a dál mít možnost zdramatizovat boj o mistrovský titul. Takový je hlavní cíl sparťanských fotbalistů v dnešním derby s Bohemians 1905, čtvrtým týmem tabulky a největším překvapením jara. Pokud ale Sparta prohraje, nabídne Západočechům šanci získat již v sobotu v Teplicích titul. Sparta musí v závěru ligy doufat v pomoc příštích soupeřů Plzně a sama si nemůže dovolit klopýtnout. "Náš cíl je však stále stejný a já svému mužstvu věřím, že závěr ligy zvládne," prohlásil letenský kouč Jozef Chovanec, který odvezl s předstihem svůj tým na dvoudenní předzápasové soustředění.

Letenští chtějí být na zápas maximálně koncentrováni možná i proto, aby znovu neodehráli zápas dvou odlišných poločasů. To se jim stalo na jaře už se Slavií, Teplicemi a Libercem.

"Podle mě to svědčí nejvíce o tom, že se blíží závěr ligy a nápor na psychiku hráčů se zvyšuje. To platí o všech klubech, které o něco hrají," uvedl Chovanec, který může oslavit jubilejní 90. ligovou výhru v roli hlavního trenéra. Mezi aktivními kouči má nejvyšší procentuální podíl vítězných zápasů (55), více než padesátiprocentní úspěšnost už má pouze plzeňský Pavel Vrba.

Chovanec si je vědom, že potřetí v řadě přijede na Letnou tým, který výkonnostně roste. Minulý týden jeho tým pořádně potrápil Liberec, nyní dorazí "Klokani", kteří se i ke svému překvapení prokousali už na čtvrté místo v tabulce. "Bohemians prodělali velký výkonnostní vzestup a ukázali v praxi, že když má tým klid a stabilizovaný kádr, že může mít stále vyšší cíle. To platí i o Liberci, který zde hrál před týdnem," řekl Chovanec.


Jeho protějšek Pavel Hoftych v pondělí oslavil 44. narozeniny už s myšlenkami na příští angažmá. Vyslyšel volání Trnavy a hráči se připravují na to, že tým převezme dosavadní asistent Pavel Medynský. Společně tým vytáhli už na čtvrté místo, ale Hoftych současné postavení v tabulce komentuje skromně.

"Kdybychom prohráli (v minulém kole) s Olomoucí, tak jsme spadli až někam k devátému místu, místo toho jsme čtvrtí. Bereme to tak, že si chceme zachovat umístění v horní polovině tabulky," řekl Hoftych.

Na rozdíl od minulého pátku pražské derby nekoliduje se zápasem českých hokejistů na mistrovství světa, a tak se očekává velká návštěva. Hosté nedokázali na Letné vyhrát už patnáct let a gól Spartě nedokázali vstřelit už 370 minut.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články