Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šéf Slavie: Natland splatí naše dluhy, už jedná s ENICem

Praha – Společnost Natland Group, která usiluje o získání majoritního podílu v pražské Slavii, už začala jednat s věřiteli zadluženého klubu. Dnes došlo k prvnímu jednání s bývalým majitelem Slavie britskou společností ENIC, které klub dluží 110 milionů korun. V Událostech, komentářích to uvedl generální ředitel SK Slavia Praha Miroslav Platil.

"Dnes jsem od zástupců společnosti dostal informaci, že včera i dnes proběhlo jednání s právními zástupci společnosti ENIC," uvedl Platil v Událostech, komentářích s tím, že Natland deklaroval svůj zájem o splacení slávistického dluhu i před licenční komisí. Vedle dluhu u ENICu dluží Slavie dalších 10 milionů hráčům, personálu a pořadatelům.

Natland dnes v tiskové zprávě uvedl, že se snaží rozplést složité vlastnické a ekonomické pozadí Slavie a jednání podle něj výrazně pokročila. Podle všeho směřuje k převzetí klubu, což v zásadě potvrdil i jeho generální ředitel. "Jeho zájmem je převzít majoritu, respektive stoprocentní vlastnictví Slavie s tím, že chce dlouhodobě stabilizovat tento klub a že jeho činnost umožňuje zabezpečit nejen vlastním kapitálem, ale i získáním dalších sponzorů a dalších obchodních partnerů," řekl Platil.

Je nám líto, video expirovalo.
Události, komentáře s Miroslavem Platilem

Miroslav Platil:

"Důležité je pro mě to, že zástupci této společnosti jednoznačně deklarovali vážný zájem svým ekonomickým vstupem, a za druhé to projevili i před licenční komisí."

Ředitel Slavie zároveň nepotvrdil, že by existovalo spojení mezi vlastníky Slavie a Natlandu. "Já takový poznatek nemám," konstatoval. Spekulovalo se přitom, že Natland byl propojen s kontroverzním podnikatelem Petrem Sisákem, který je podle spekulací médií pravým majitelem Slavie. "Majitelem majoritní části je jasně pan Antonín Franc. Nedošlo k převodu akciových práv a on jedná za Slavii z pozice majitele," dodal Platil.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články