Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia a Olomouc hrají o naději na evropské poháry

Praha - Fotbalisté Slavie přišli o možnost bojovat v lize o přední pozice už dříve, naděje na umístění na pohárových příčkách se o víkendu vzdálila také Olomouci. Oba týmy tak před vzájemným dvojzápasem v semifinále Ondrášovka Cupu živí poslední šanci, jak si pro příští sezonu vybojovat účast v Evropské lize. Zatímco Slavia si o domácí pohárovou trofej zahrála už třikrát, Hanáci budou usilovat o premiérový postup do finále. Úvodní duel se hraje ve čtvrtek v Edenu. Přímý přenos nabídne ČT4 a web Sportživě.cz od 18:30.

Slavia se na jaře navzdory existenčním problémům vzepjala k výborným výkonům a o víkendu si po sportovní stránce definitivně zajistila záchranu. Svoji pozornost tak nyní obrací k poháru. "Kluci mají v hlavě, že liga je zachráněná, což může sehrát svou roli," mínil kouč Michal Petrouš. "Na pohár si sáhl málokdo z nich, takže by to pro ně měla být velká motivace. Navíc je tam vidina zase si zahrát evropské poháry, i když teď samozřejmě nevíme, co bude," připomněl Petrouš, že není jisté, zda by Slavii v případě pohárového triumfu dovolily ekonomické podmínky startovat v pohárech.

Jeho svěřenci zatím na jaře prohráli jen dva zápasy - v lize se Spartou a v poháru v Teplicích. Na Stínadlech se jim ovšem při porážce 1:2 podařilo vstřelit branku, která nakonec měla po domácí výhře 1:0 postupový charakter. "V pohárové matematice hraje branka vstřelená venku velkou roli. Proto nesmíme zbytečně inkasovat, aby se Sigma před odvetou nedostala do výhody," řekl Petrouš.

Také Olomouc se plně soustřeďuje na pohár

Olomouci se po čtyřech porážkách z posledních pěti ligových zápasů vzdálila naděje na postup do pohárové Evropy z nejvyšší soutěže, čtyři kola před koncem ztrácí na Jablonec už devět bodů. Hlavní pozornost proto Sigma upíná k Ondrášovka Cupu.

Se Slavií Olomouc v posledních pěti ligových zápasech neprohrála, ale kouč Zdeněk Psotka před soupeřem varuje. "Slavia předvádí na jaře velmi dobrý, uvolněný fotbal. Přijde mi sebevědomější než před naším posledním jarním vzájemným utkáním. Má za sebou více pozitivních výsledků a psychicky je na tom lépe než v tom posledním jarním zápase," uvedl Psotka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články