Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Barcelonu ve finále LM vyzve Manchester

Manchester - Fotbalisté Manchesteru United v semifinále Ligy mistrů podle očekávání přešli přes Schalke 04 a ve finále v londýnském Wembley 28. května vyzvou Barcelonu, které mohou oplatit prohru z roku 2009. Anglický tým v dvetě doma zdolal Schalke 4:1, před týdnem v Německu vyhrál 2:0. Kouč Manchesteru Alex Ferguson sice v základní sestavě vynechal opory Ferdinanda, Vidiče, Evru, Carricka, Giggse, Hernándeze a Rooneyho, které šetřil na nedělní souboj o první místo v anglické lize s Chelsea, ale domácí ani tak nepustili z rukou postupové otěže.

Na velký finálový šlágr s Barcelonou už myslel v závěru dnešní odvety brankář Manchesteru Edwin van der Sar. "Barcelona hraje extrémně dobrý fotbal, bude to nesmírně těžké. Ale snad jsme se poučili z předloňského finále, budeme lépe připraveni, popasujeme se s nimi v jiném stylu a vyjdeme z toho lépe než tehdy," uvedl Van der Sar, pro kterého bude souboj s katalánským klubem rozlučkou s úspěšnou kariérou.

Klid do řad "Red Devils" vnesl ve 26. minutě vedoucím gólem Valencia, který zužitkoval skvělý pas Gibsona a postaral se o jubilejní 300. gól Manchesteru v soutěži. Strůjce první trefy Gibson se za pět minut postaral sám o druhý gól, když po jeho střele chyboval brankář Neuer, který nenavázal na skvělý výkon z prvního vzájemného duelu. Ke cti Schalke, které nikdy v Anglii nevyhrálo, slouží, že zdánlivě jasně rozehranou partii nevzdalo a dál se pokoušelo o útočný fotbal. Za chvíli po druhé domácí trefě dokonce hosté udeřili poté, co Escudero potrestal zmatky v domácí obraně. Byl to teprve čtvrtý gól, který United letos v Lize mistrů inkasovali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester United - Schalke 04

Ani trefa Schalke zápas příliš nezdramatizovala. Hosté byli daleko od toho, aby zopakovali senzační čtvrtfinálové vyřazení obhájce titulu Interu Milán. Trenér Ralf Rangnick sice po změně stran zkusil posílit ofenzivu nasazením dalšího útočníka Huntelaara, ale stažení stopera Höwedese jen nahrálo domácím.

V poslední dvacetiminutovce se dvakrát prosadil Brazilec Anderson a dal pečeť na hladký postup Manchesteru. Domácí tým na konci zápasu už spíše myslel na nedělní bitvu s Chelsea, která může rozhodnout o vítězi Premier League.

Manchester United - Schalke 04 4:1 (2:1)

Branky: 72. a 76. Anderson, 26. Valencia, 31. Gibson - 35. Jurado. ŽK: Anderson, Scholes, Gibson - Escudero. Diváci: 76 212. První zápas: 2:0. Postupuje Manchester.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články