Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Ronaldo: Barcelonu jsme porazit mohli, ale rozhodčí byl proti

Barcelona - Ofenzivního tahouna fotbalistů Realu Madrid Cristiana Ronalda i po úterní odvetě semifinále Ligy mistrů na hřišti Barcelony tíží pocit křivdy. "Bílý balet" se podle portugalského kanonýra i ve druhém zápase stal obětí sporných výroků rozhodčích, stejně jako v tom prvním. Ronaldo je přesvědčený o tom, že kdyby byly zápasy vedené férově, postoupí do finále soutěže právě Real. "Jak bylo vidět v posledních čtyřech zápasech, mezi týmy nejsou žádné rozdíly. Vyhráli jsme Španělský pohár tím, že jsme hráli férově. Barcelona není lepší než my, ale spíš jí hodně pomáhají rozhodčí," řekl zhrzený Ronaldo.

I po něm se hvězdy Realu cítily být poškozené a právě Ronaldo byl hlavním aktérem akce, kterou za bezbrankového stavu dokončil gólovou střelou útočník Higuaín; jenže ještě předtím belgický rozhodčí Franck de Bleeckere odpískal pronikajícímu Ronaldovi faul. Verdikt Ronalda rozlítil.

"Higuaínův gól byl v pořádku," tvrdil Ronaldo. "Piqué mě poslal k zemi a já přitom dopadl na Mascherana. Ten, když hrál v Anglii, tak nebyl zvyklý padat, ale tady byl hned nakažený těmi špatnými návyky, které (v Barceloně) získá každý," rýpl si Ronaldo do bývalé opory Liverpoolu a také toho, že barcelonští hráči po faulech zbytečně simulují.

Neuznaná branka podle Ronalda měla na vývoj zápasu fatální vliv. Kdyby šel prý Real do vedení 1:0, mohla Barcelona, která před týdnem v Madridu zvítězila 2:0, znervóznět. "Věděli jsme, že Barcelonu porazit můžeme, ale rozhodčí nám to nedovolil. Byl proti tomu obratu," zlobil se Ronaldo na belgického arbitra. "Už v prvním zápase nám rozhodčí vzal šance na účast ve finále. Každý, kdo něco o fotbalu ví, tak pozná, že Barcelona má zvláštní péči a zacházení," posteskl si Ronaldo.



Postavil se za kouče Realu Josého Mourinha, který v úterý nemohl být na střídačce kvůli vykázání na tribunu v prvním utkání, kdy protestoval proti vyloučení Pepého a vzápětí tvrdě kritizoval rozhodčí. Mourinho před týdnem řekl, že Barcelona využívá své silné pozice ve fotbalovém zákulisí. "Barcelona má opravdu mimo hřiště veliký vliv," souhlasil s Mourinhem Ronaldo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články