Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Manchester má před odvetou se Schalke dvoubrankový náskok

Manchester - Dnes večer budou známy oba týmy, které se 28. května utkají v londýnském Wembley o vítěznou trofej ve fotbalové Lize mistrů. Blízko k postupu do třetího finále za poslední čtyři sezony má Manchester United, který si před týdnem přivezl ze hřiště Schalke 04 výhru 2:0 a v domácí semifinálové odvetě si může dovolit i jednogólovou porážku. O dvě branky přitom "Rudí ďáblové" na Old Trafford v této soutěži ještě nikdy neprohráli. I proto plánuje kouč Alex Ferguson šetřit některá útočná esa na důležitý ligový souboj s Chelsea. Zápas začne ve 20:45 a přímým přenosem ho odvysílá ČT4 a web sportzive.cz.

United čeká možná klíčový týden sezony. Ve středu semifinále Ligy mistrů a v neděli zápas s Chelsea, který se po posledním zaváhání lídra tabulky proti Arsenalu změnil v přímou bitvu o první místo v Premier League. Ferguson tak rozmýšlí, jakým způsobem rozložit síly. Hlavně v ofenzivě by měli nastoupit hráči, kteří se na trávník od začátku tak často nedostanou. Odpočívat zřejmě budou oba střelci z prvního utkání Giggs a Rooney.

"Určitě udělám nějaké změny, o tom není pochyb. Trošku přeskupíme a oživíme tým. Vrátíme do sestavy Scholese, nastoupí Berbatov, Owen, prostě svěží a odpočatí hráči. Potřebujeme to udělat, na druhou stranu v obraně pravděpodobně nechám zkušené hráče," prohlásil Ferguson.

Jakékoliv podcenění však rázně odmítá. "To vůbec nepřipadá v úvahu, Schalke respektujeme," uvedl. Obránce Patrice Evra si dobře vzpomíná, jak před sedmi lety dokázal v dresu Monaka otočit nepříznivě se vyvíjející dvojzápas proti Realu Madrid. "Prohráli jsme na Bernabeu 2:4 a Madrid se už viděl v semifinále. Jenže my jsme v odvetě zvítězili 3:1. Ve fotbale nikdy nevíte," varoval Evra. 

Schalke věří, že zopakuje výkony z posledních čtyř venkovních utkání Ligy mistrů, která neprohrálo, a především ze čtvrtfinále. Na milánském San Siru šokovalo domácí Inter výhrou 5:2. "Rozhodně se nevzdáváme. Samozřejmě víme, že aby se stal zázrak skutečností, musí nám nahrát do karet hodně věcí. Ale pokud bychom si nevěřili, nemá smysl do Anglie jezdit," prohlásil záložník Alexander Baumjohann.



Schalke ještě na anglické půdě nikdy nevyhrálo a tuší, že pokud to chce změnit, musí předvést mnohem odvážnější hru než v Gelsenkirchenu. "Musíme být daleko kompaktnější a agresivnější než v prvním zápase. Individuálně nejsme tak silní jako Manchester, a proto se musíme překonávat v jiných aspektech. Jestliže chceme dosáhnout na zázrak, musíme odvést pekelnou práci," řekl bek Christoph Metzelder.

Předpokládané sestavy:

Manchester: Van der Sar - O'Shea, Vidič, Ferdinand, Evra - Anderson, Fletcher, Scholes, Valencia - Berbatov, Owen

Schalke: Neuer - Učida, Metzelder, Matip, Sarpei - Farfán, Papadopulos, Jurado, Baumjohann - Edu, Raúl.

Manuel Neuer zasahuje po střele Fabia
zdroj: AP autor: Martin Meissner
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články