Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Barceloně k postupu do finále LM stačila remíza 1:1

Barcelona - Fotbalisté FC Barcelona jsou prvními finalisty Ligy mistrů. V odvetném semifinále hráli na svém stadionu s Realem Madrid 1:1 a bez problémů udrželi dvoubrankový náskok z prvního utkání. Ve finále se v sobotu 28. května Katalánci utkají s postupujícím z dvojice Manchester United - Schalke. Barcelonští sice nastoupili do domácí odvety s dvoubrankovým náskokem, ale nevsadili jen na pouhou defenzivu a už před poločasem měli slibné šance na zvýšení náskoku. Tradičně měli častěji v držení míč, měli ale navrch ve všech ohledech včetně četnosti střelby na branku. A hlavním tahounem Katalánců byl opět Messi.

Argentinec, který v prvním duelu vstřelil oba góly, vyděsil Real především v závěru první půle, kdy mu v rozmezí minuty vzal dvě branky z kopačky gólman Casillas. Poprvé při technické střele ze šestnáctky, podruhé při průniku za obranu. Do třetice se brankář mistrů světa vyznamenal při ráně Villy, zatímco hosté měli jedinou slibnou šanci po centru Ronalda, který se ale nedostal k Di Maríovi.

Domácí šli v silném dešti za postupem jistým krokem, a když v 54. minutě vstřelil Pedro vedoucí gól, bylo o postupu prakticky rozhodnuto. A nic na tom nezměnil ani gól, kterým Marcelo po zmatku v domácí defenzivě vyrovnal.

Hráči obou týmů si ani dnes neodpustili několik konfliktních situací a teatrálních pádů, zápas se ale odehrál ve výrazně klidnější atmosféře než před týdnem, i když i tak stačili hosté, jejichž kouč Mourinho nemohl za trest vést mužstvo z lavičky, nasbírat pět žlutých karet. Po dlouhém čase alespoň dohráli souboj s věčným rivalem bez vyloučení.



Na hřiště se dostal v nastavení i domácí Abidal, který před nedávnem prodělal náročnou operaci včetně vyjmutí nádoru a následné léčby, a jeho příchod oslavovali fanoušci stejně bouřlivě jako samotný postup.

FC Barcelona - Real Madrid 1:1 (0:0)

Branky: 54. Pedro - 64. Marcelo. Rozhodčí: De Bleeckere - Vromans, Simons (všichni Belg.). ŽK: Pedro - Carvalho, Diarra, Xabi Alonso, Marcelo, Adebayor. Diváci: 95 000. První zápas 2:0, postupuje Barcelona.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články