Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slávistickým spasitelem se má stát Natland

Praha – Zítra má fotbalová Slavia odtajnit klíčového investora, který pomůže klubu z dluhů. Zachránce červenobílých je údajně investiční skupina Natland, píší Hospodářské noviny. Na středeční tiskové konferenci mají zástupce obou stran představit ozdravný plán. Slavia musí co nejrychleji zaplatit hráčům 10 milionů korun, hrozí jí, že od ČMFS nedostane profesionální licenci. Natland má připravených 20 milionů a další peníze hodlá investovat po auditu hospodaření.

"Mohu potvrdit, že jednáme s SK Slavia Praha o možnostech, jak situaci klubu řešit," sdělil HN tiskový mluvčí Natland Group Rostislav Starý.

Natland Group je registrována na Kypru a specializuje se na poskytování finančních služeb a investice do akcií a realit. Mluvčí Natlandu uvedl, že rozhodující podíl drží Tomáš Raška a Jan Koťátko. Menšinoví podílníci známí nejsou a není ani jasné, odkud pochází kapitál, který firma investuje. Skupina spravuje prostředky dalších privátních i institucionálních investorů, které investuje do projektů se silným růstovým potenciálem zejména na trzích střední a východní Evropy.

Natland koupil společnost Prominecon, dříve Navatyp. Právě Navatyp byl spojován s pražskými lobbisty Romanem Janouškem a Tomášem Hrdličkou. Roman Janoušek má údajně blízko k pražskému primátorovi Pavlu Bémovi. Právě od hlavního města získala společnost s tržbami přes miliardu korun v minulosti řadu zakázek.

Natland se podle HN kromě splacení dluhů snaží dojednat smír se společností ENIC. Britská firma vymáhá po Slavii 110 milionů korun. Původně měl být dluh splatný až do listopadu, ale nedávné rozhodnutí britského soudu původní verdikt zvrátilo.

Slavia musí spěchat, už ve čtvrtek totiž zasedá licenční komise ČMFS, která rozhodne, které kluby dostanou licenci pro příští rok. Údajný majitel fotbalové Slavie Antonín Franc se proto včera odpoledne znovu sešel s předsedou ČMFS Ivanem Haškem. Oznámil mu, že do středy bude pražský klub informovat veřejnost o tom, jakým způsobem hodlá řešit kritickou finanční situaci.

Zdroj
HN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články