Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Schalke chce zaskočit i Rudé ďábly

Gelsenkirchen (Německo) - Fotbalová Liga mistrů vstupuje do závěrečné fáze, v týdnu jsou na programu úvodní semifinálové zápasy. Předehrou před ostře sledovanou třetí španělskou bitvou v krátké době mezi Realem Madrid a Barcelonou bude dnešní souboj Schalke 04 s Manchesterem United. Favoritem jsou "Rudí ďáblové", ale německý semifinálový nováček se chce pokusit po vyřazení Valencie a obhájce titulu Interu Milán o další překvapení. Oba celky spojuje skvělá bilance. Schalke v Lize mistrů devět zápasů po sobě neprohrálo a zvítězilo ve všech pěti domácích utkáních, United drží neporazitelnost dokonce ještě o dva duely déle. V této sezoně navíc Manchester na hřišti soupeřů ještě ani jednou neinkasoval. Přímý přenos vysílá ČT4 a web ct4sport.cz.

Zatímco středeční šlágr španělských gigantů slibuje vyrovnanou podívanou, dnes se proti sobě postaví rozdílné váhy. Na jedné straně dvojnásobný vítěz soutěže Manchester, který usiluje o třetí finále v posledních čtyřech sezonách, na druhé nezkušený semifinálový nováček z Gelsenkirchenu, který navzdory neúspěchům v domácí lize a nedávné výměně trenéra dokráčel v Lize mistrů tam, kde ho nikdo nečekal.

Tým z Gelsenkirchenu věří, že soupeřova skálopevná defenziva jeho palebné síle neodolá. Doma totiž v tomto ročníku soutěže pokaždé vstřelil aspoň dva góly. "Nikdo nevěřil, že dojdeme takhle daleko. Proti Valencii a Interu každý čekal, že vypadneme, ale my jsme si opravdu zasloužili postoupit. Teď sníme o tom, že porazíme Manchester. Uvidíme, jestli dokážeme být lepším týmem," řekl útočník Raúl.

Je nám líto, video expirovalo.
Před zápasem Schalke 04 - Man. United

Před Raúlem se teď rýsuje možnost zahrát si ve finále proti Realu, odkud v létě odešel jako nepotřebný hráč do Schalke. "Nastoupit proti Madridu ve finále by bylo neuvěřitelné. Na druhou stranu by to bylo také hodně zvláštní," přemítal španělský kanonýr, který v roce 2000 zaznamenal na Old Traford v dresu Realu dva góly a přispěl tehdy k vyřazení Manchesteru.

Manchesteru se proti německým klubům nedaří

"Máme respekt před celým týmem Schalke, nejen před Raúlem. Ve čtvrtfinále dokázali dát pět gólů na hřišti Interu, to mluví za vše," připomněl obránce Manchesteru Nemanja Vidič. "Žádný soupeř, který se dostane takhle daleko, není snadný," dodal srbský stoper. Manchesteru se navíc proti německým soupeřům moc nedaří. Od památného vítězství ve finále v roce 1999 proti Bayernu Mnichov prohrál všechna čtyři vzájemná měření sil s bundesligovými celky, naposledy loni právě s bavorským klubem.

Zatímco United směřují k rekordnímu 19. ligovému titulu, Schalke se v domácí soutěži pohybuje v klidném středu tabulky, a proto mohl kouč Ralf Rangnick obětovat sobotní zápas s Kaiserslauternem a nechat odpočívat některé opory. "Kdybych postavil do obou zápasů stejné hráče, neměli bychom proti Manchesteru velkou šanci," vysvětloval Rangnick důvody první porážky na lavičce Schalke. Také United o víkendu šetřili některé hráče, mimo hru i tak zůstane Berbatov.

Předpokládané sestavy:

Schalke: Neuer - Učida, Metzelder, Höwedes, Sarpei - Baumjohann, Farfán, Papadopulos, Jurado - Edu, Raúl.

Manchester: Van der Sar - Rafael, Vidič, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Pak Či-song, Hernández - Rooney.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články