Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Slávisté si vydělávají, jak se dá. Dembélé rozdával letáky

Praha – Fotbalová Slavia je v krizi. Čtyři měsíce fotbalisté už nedostali výplatu a peníze shánějí, kde se dá. Asi nejhůře je na tom záložník z Mali Bassirou Dembélé, který si na jídlo vydělával rozdáváním letáků na Václavském náměstí. I starší hráči si na základě poměrně dobrých smluv platí hypotéky na dům či leasing na auto. Několik měsíců bez příjmů je dostává do tíživé finanční situace.

Mladí cizinci to mají v klubu velmi těžké. Dembélé neměl na vybranou a musel si najít novou práci. "Minulý týden byl poprvé. Já jsem měl práci v zahraničí, on neměl co jíst, tak si to zařídil takhle," prozradil deníku Sport Dembélého agent Lorenc Hysi. Jeho klient má nevýhodu, že jako cizinec se nemůže obrátit na rodiče a půjčit si od nich peníze. "Kluci z Afriky to mají obráceně. Mají povinnost posílat peníze domů, je to tam tak zařízené," vysvětlil Hysi a dodal: "Minulý týden po zápase s Teplicemi přišel domů a neměl tam jídlo, tak šel spát hladový," vysvětlil.

Hora: Do zápasů jdeme s čistou hlavou

O něco lépe je na tom dvacetiletý Jakub Hora. Jeho kritickou finanční situaci mu pomáhají překlenout rodiče. "Musím poděkovat rodině i přítelkyni, že mi v této nelehké době pomáhají, díky nim na tom nejsem psychicky špatně," řekl Sportu. "Ale co mě nezabije, to mě posílí. Jednou z toho budu těžit. Myslím, že podobně to berou i ostatní kluci v mančaftu. Ono nám totiž ani nic jiného nezbývá. Co se však týká tréninků a zápasů, do nich jdeme s čistou hlavou. Hrajeme přece každý o svoje další angažmá," shrnul Hora.

Na brigádu málem musel i talentovaný Filip Duranski. Toho však vysvobodil přestup. "Dali jsme ho na hostování do Boleslavi a dlužné peníze se k němu dostaly v rámci vyrovnání klubů," uvedl pro Sport jeho agent Pavel Zíka. Dodal, že hráčů v problémech je teď ve Slavii víc. "Některým ze svých klientů půjčuji osobně, některým pomáhá firma," přiblížil Zíka.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články