Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

ČMFS vyzývá majitele Slavie, aby jednal o záchraně

Praha - Vedení fotbalového svazu na jednání výkonného výboru vyzvalo majitele Slavie Praha, aby začal ve spolupráci s ČMFS okamžitě řešit záchranu tohoto tradičního českého klubu. Svazový předseda Ivan Hašek se svými kolegy tak chce veřejně vyzvat dosud neznámé osoby stojící v pozadí, aby se z mapy českého fotbalu neztratil jeden z nejslavnějších českých klubů.

Situaci kolem záchrany klubu, který má problémy s udělením licence pro profesionální soutěže a ohromnými dluhy, komplikuje fakt, že ve skutečnosti faktického majitele nikdo nezná. "Jsme připraveni okamžitě jednat o všech možnostech, aby byl klub zachráněn. Ale já osobně nevím, s kým máme jednat, protože majitele také neznám," prohlásil Hašek a navázal na svá vyjádření z minulých dnů, že tak slavný klub by neměl padnout.

Svaz navrhuje odvolání Kříže a Haškovce

Výkonný výbor ČMFS po dnešním jednání rovněž oznámil, že v pátek podá návrh červnové valné hromadě, aby odvolala z nejvyššího svazového orgánu nezvěstného místopředsedu Miroslava Kříže a Milana Haškovce, který byl odsouzen za finanční delikt. Haškovec má alespoň do pátku čas, aby sám abdikoval. Vedení fotbalového svazu má pracovat ve třináctičlenné sestavě, ale již delší čas není kompletní. Bývalý slávistický ředitel Petr Doležal funkci opustil poté, co nastoupil znovu jako zaměstnanec na svazovém sekretariátu, a Kříž je už jedenáct měsíců nezvěstný.

Lístky se už nebudou prodávat přes terminály Sazky

Svaz musí také začít řešit, jakým způsobem bude distribuovat vstupenky na reprezentační utkání. Od Sazky už sice méně než půlmilionovou sumu za vstupenky pro zápas s Lichtenštejnskem dostalo, ale lístky na další zápasy se budou prodávat jinou cestou. Loterijní společnosti, potýkající se s finančními potížemi, vypověděl ČMFS k 31. květnu smlouvu. "Výhodou distribuce byl velký počet terminálů, ale řada z nich už nefunguje a my nemůžeme riskovat, že bude ohrožen prodej na říjnový zápas se Španělskem," uvedl místopředseda Jindřich Rajchl, podle kterého je zájemců o distribuci několik.

Jasno je také ohledně přípravného turnaje Kirin Cup, na který má reprezentace odcestovat na počátku června. Nějakou chvíli to vypadalo, že kvůli potížím spojeným s následky zemětřesení se turnaj ani hrát nebude, ale nyní už je zřejmé, že program bude dodržen, byť částečně v jiných městech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články