Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi klesli v žebříčku FIFA na 32. pozici

Curych - Čeští fotbalisté si v dubnovém vydání žebříčku FIFA znovu pohoršili o jednu pozici za Turecko na 32. místo. Pořadí zemí nadále suverénně vévodí mistři světa Španělé. Ti sice přišli o 23 bodů, přesto ještě mírně zvýšili náskok na druhé Nizozemsko na 155 bodů. Na třetí příčku poskočila Brazílie kvůli stobodovým ztrátám Německa a Argentiny. Češi v březnu sehráli dvě kvalifikační utkání, v nichž prohráli 1:2 ve Španělsku a následně doma porazili Lichtenštejnsko 2:0.

Se Španělskem prohrála i Litva, přesto si polepšila o osm příček na 46. pozici. To další ze soupeřů Česka v kvalifikaci o mistrovství Evropy, Skotsko, se propadlo na 66. příčku. Lichtenštejnsku patří 153. místo. 

Kvalifikační zápasy výrazně pomohly především Belgii a Izraeli, které si připsaly po dvou výhrách a posunuly se hned o 25 pozic. Jen o dvě příčky menší skok zaznamenala Albánie, pro kterou je umístění na 50. místě nejlepší v historii. Posun zaznamenala i Itálie, která se po sedmi měsících vrátila do nejlepší desítky. Aktuálně je devátá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články