Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Chovanec před derby chystá výrazné změny

Praha - Prohra v minulém ligovém utkání v Jablonci si vyžádá změny v základní sestavě fotbalistů Sparty v pondělním derby se Slavií. Generální sportovní manažer letenského klubu Jozef Chovanec při dnešním setkání s novináři řekl, že rošády v základní jedenáctce se budou týkat především složení zálohy, s jejíž hrou nebyl spokojen. Jasné je i to, kdo nahradí potrestaného kapitána Tomáše Řepku, kterému ve čtvrtek pozastavila činnost disciplinární komise za jeho vulgární gesta v Jablonci. Jeho místo ve středu obrany zaujme Tomáš Zápotočný.

Chovanec věří, že aktuálně druhý tým ligy proberou i změny v sestavě. "Souviset budou především se složením záložní řady, která v Jablonci nehrála podle našich představ. Máme na víc, než jsme předvedli. Náš výkon se nám nelíbil, málo jsme kombinovali, chybělo mi víc odvahy a zarputilosti. A když nejsme spokojení, tak ke změnám dochází," řekl dnes Chovanec.

Kouč připustil, že Sparta na Slavii vyrukuje zřejmě i s jiným rozestavením než v Jablonci, kde hrála se systémem 4-4-2. O konkrétních jménech Chovanec odmítl hovořit, prozradil pouze to, kdo nastoupí místo distancovaného Řepky. Ve středu obrany se vedle Ericha Brabce postaví Zápotočný a na pravém kraji obrany by se měl objevit Ondřej Kušnír, který zápas v Jablonci vynechal kvůli zdravotním problémům.

Jozef Chovanec:

"Kdybychom zopakovali stejný výkon i proti Slavii, nestačilo by nám to. My si naopak přejeme, aby nás dobrý výsledek v derby nastartoval do konce ligy."

Řepkovu absenci označil Chovanec za citelný zásah do sestavy. "Je to velká komplikace, protože na něm naše defenzivní hra z velké části stojí. Když hraje, příliš neinkasujeme. Ale už v zimě jsme udělali taková opatření, abychom měli alternativy pro případ, že někdo ze sestavy vypadne," připomněl Chovanec lednové nákupy stoperů Zápotočného a Ondřeje Švejdíka.

Letenským se zatím na jaře příliš nedaří. V pěti zápasech už dvakrát odešli poraženi, na vedoucí Plzeň osm kol před koncem ztrácejí osm bodů a Chovanec si uvědomuje, že tým si už mnoho ztrát dovolit nemůže. "Samozřejmě že do derby jdeme s jasným cílem, kterým je vítězství. Také naše postavení nás před derby staví do role favorita, ale také dobře víme, že v zápasech Sparty se Slavií se na to nehraje," uvedl Chovanec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články