Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Real i Inter si po nezdarech chtějí spravit chuť

Praha - Hrůzný víkend si prožili v ligových soutěžích fotbalisté Realu Madrid a Interu Milán a nyní se touží rehabilitovat v úvodních zápasech čtvrtfinále Ligy mistrů, v níž jsou před úterními duely s Tottenhamem Hotspur, respektive Schalke 04 stále považováni za spolufavority. Real se oklepává z překvapivé domácí prohry s Gijónem, což byl pro jeho trenéra Josého Mourinha první domácí ligový nezdar po více než devíti letech. A Inter zase zdrtil debakl 0:3 v městském derby s AC. Přímý přenos utkání Real – Tottenham vysílá ČT4 a web ct4sport.cz.

V Realu mají starostí nad hlavu: Klíčovou otázkou dál zůstává, zda se do utkání s Tottenhamem stačí uzdravit hlavní ofenzivní tahoun Cristiano Ronaldo, který je už dva týdny na marodce kvůli svalovému zranění. "Jestli bude hrát, je to hlavně proto, že je to Ronaldo, a já to prostě risknu," řekl Mourinho. "Opravdu si myslíte, že nenastoupí? Já si to nemyslím. Tak fantastický hráč bude hrát," kontroval kouč Tottenhamu Harry Redknapp, jehož tým při premiérové sezoně v LM září a po osmifinálovém skalpu AC Milán by se rád postaral o další senzaci.

Real má tým hvězdami prošpikovaný, ale Ronaldova přítomnost na hřišti je pro "Bílý balet" nezbytná. Mourinho se o tom přesvědčil i proti Gijónu, kdy byli domácí v ofenzivě bezradní a nakonec je zdeptala prohra 0:1. Nečekaná ztráta přišla po čtrnáctizápasové ligové domácí sérii bez klopýtnutí. Po víkendu Real ztrácí na vedoucí Barcelonu už osm bodů. Ronaldova absence není pro Mourinha jedinou starostí: Mimo hru zůstávají i útočník Benzema, bek Marcelo a dlouhodobě také tvůrce hry Kaká.

Je nám líto, video expirovalo.
Před zápasem Real - Tottenham

Tottenham má problémy se stopery

"Kohouti" z Londýna se nechtějí spokojit s tím, co už letos mezi evropskou smetánkou dokázali. "Věřím, že i Realu můžeme způsobit šok. Čeká nás velký den, hráče nemusím nijak motivovat," prohlásil před úterním soubojem na stadionu Santiaga Bernabeua Redknapp. Ani trenér Tottenhamu nemá jednoduchou pozici při skládání základní sestavy. Především situace kolem stoperů připomíná kalamitu: Zranění jsou King, Woodgate a Kaboul, velmi nejistý je start klíčového zadáka Gallase a pravý bek Hutton je do konce sezony mimo hru. Redknapp alespoň doufá v nasazení záložníka Garetha Balea, jehož také dlouhodobě pronásledují svalová zranění.

Inter se sbírá ze sobotního výprasku s AC, který "modročerným" hodně zkomplikoval vyhlídky na obhajobu titulu. Tým ze San Sira proto hodně vzhlíží k úspěchu na pohárové scéně. Teď však musí odstranit z cesty Schalke, které proti Interu zkusí pomstít předchozí vyřazení dalšího německého celku Bayernu. Zápas bude také odvetou za finále Poháru UEFA v roce 1997, v němž Schalke v sestavě s Radoslavem Látalem a Jiřím Němcem slavilo překvapivé vítězství. Inter je favoritem i nyní a hodně spoléhá na nejlepšího střelce soutěže Samuela Eto'a, autora osmi tref v Lize mistrů.

Schalke zase věří, že pro něj bude vzpruhou angažování nového trenéra Ralfa Rangnicka. Ten nahradil před dvěma týdny Felixe Magatha, jehož ve funkci neudrželo ani osmifinálové vyřazení Valencie. Schalke bude chybět zraněný Gavranovič, který se blýskl právě proti Valencii. Hrát by měl stoper Metzelder, přestože si v posledním ligovém duelu proti St. Pauli zlomil nos.

Ve středu jsou na programu zbývající dva čtvrtfinálové duely Chelsea - Manchester United a Barcelona - Šachtar Doněck.

Úterní program čtvrtfinále LM:

Real Madrid - Tottenham Hotspur,

Inter Milán - Schalke 04.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články