Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Soud: Bohemians 1905 získali nástupnictví neprávem

Praha- - Bohemians 1905 před šesti lety získali nástupnická práva po týmu FC Bohemians neprávem. S takovým verdiktem dnes po pětihodinovém líčení přišel Městský soud v Praze. Původní tým z Vršovic kvůli složité finanční situaci skončil v konkurzu. Spletitý případ tak bude pokračovat odvoláním Bohemians 1905 k Vrchnímu soudu v Praze, jak uvedl právní zástupce Bohemians 1905 Jiří Dienstbier.

"Dnešní verdikt je, jaký je. My se proti němu samozřejmě odvoláme," uvedl Dienstbier po líčení, které trvalo asi pět hodin. Bohemians 1905 neuspěli s vylučovací žalobou proti správci konkurzní podstaty, který podle nich neměl zpětně zapsat do konkurzu práva k hráčům a všem soutěžím, s nimiž poté Bohemians 1905 nakládali. Bohemians 1905 za vysoké sumy prodali hráče Václava Kadlece do Sparty a Jana Morávka do Schalke 04, což bylo podle věřitelského výboru FC Bohemians v rozporu se zákonem.

Bohemians 1905 hodlají přesunout spor před Vrchní soud v Praze. Kdyby ten však potvrdil dnešní verdikt městského soudu, znamenalo by to, že vršovický klub třeba nemohl bez svolení správce konkurzní podstaty prodávat hráče zahrnuté v konkurzu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články