Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Češi porazili Lichtenštejnsko i podruhé 2:0

České Budějovice - Čeští fotbalisté zvládli své páté vystoupení v kvalifikaci ME a po výhře 2:0 nad Lichtenštejnskem si upevnili druhé místo ve skupině I. První gól v reprezentační premiéře na hřišti Českých Budějovic vstřelil hned v úvodu Milan Baroš, druhý přidal po přestávce Michal Kadlec. Stejným výsledkem vyhráli Češi i první vzájemný zápas, který se hrál na podzim na soupeřově půdě.

Češi nastoupili v ofenzivě překvapivě i s budějovickým odchovancem Lafatou, ale o vedení se postaral už ve třetí minutě jeho parťák z útoku Baroš. Ten využil ideální přihrávku do běhu, kterou mu poslal Rosický.

Lafatovi ale patřily následující minuty. Jablonecký střízlík byl před poločasem u většiny nebezpečných akcí a často se osvědčil i jako nahrávač. Právě po jeho zpětné přihrávce se ocitl ve velké šanci další někdejší hráč jihočeského klubu Sivok, ale ránu mu zblokovali obětaví stopeři, odražený míč pak napálil Morávek do břevna.

Pak už měl Lafata i dvě šance sám, obě po vydařených tečích z malého vápna. Ovšem pokaždé na něj vyzrál brankář Jehle, jenž vyrazil i trestný kop Michala Kadlece.

Hosté se sice soustředili především na defenzivu, ale měli často i útočné choutky a často využívali zbytečných hrubek obrany, v nichž vynikal především Hubník. Právě přes něj prošli hosté v 35. minutě do blízkosti gólmana Čecha a ten musel vytáhnout výborný zákrok, aby vyrazil Erneho střelu na roh. Druhý přišel krátce po pauze, kdy se octil za obranou Hasler, ale český brankář měl znovu navrch.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvalifikace na ME ve fotbalu 2012



Český tým si se zahuštěnou obranou věděl rady stále méně, většina akcí končila dvacet metrů od branky hostů. Až v 69. minutě byli Češi blízko rozhodnutí po uličce na Baroše, jenže ten napálil jen břevno a následně hosté míč zakopli na desátý roh. A ten už domácím radost přinesl - Plašil poslal centr přímo na hlavu Kadlece, jenž vstřelil svůj druhý reprezentační gól a definitivně poslal Lichtenštejnce do kolen. O šest českých kvalifikačních branek se tak zatím postaralo šest různých střelců.

Česká republika - Lichtenštejnsko 2:0 (1:0)

Branky: 3. Baroš, 70. M. Kadlec. Rozhodčí: Hategan - Sovre, Nagy (všichni Rum.). ŽK: Plašil - Michael Stocklasa, Rechsteiner, Frick, Beck. Diváci: 6681 (vyprodáno).

Utkání Česká republika - Lichtenštejnsko
zdroj: ČTK
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články