Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Matušovič dostal od Sparty za nesportovní chování stotisícovou pokutu

Praha - Pokutou sto tisíc korun potrestalo vedení Sparty Praha záložníka Miroslava Matušoviče za jeho nesportovní chování v závěru nedělního utkání fotbalové ligy v Kladně. Matušovič byl vyloučen v nastaveném čase po souboji s brankářem Romanem Pavlíkem. Nejprve zůstal ležet po souboji s ním poblíž půlicí čáry a po přerušení hry podle rozhodčího Jana Jílka na protihráče plivl.

Miroslav Matušovič
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"V širším kontextu všech událostí na hřišti částečně chápeme, že to byla pro Míru Matušoviče složitá situace. Ale to ho jako profesionála naprosto neomlouvá," prohlásil mluvčí klubu Jakub Otava. Matušovič se k incidentu po zápase nevyjádřil, přes spoluhráče a mluvčího pouze vzkázal, že podobně se zachoval i protihráč. Dnes sebekriticky na klubovém webu přiznal, že jde o neomluvitelné chování, ale konflikt s Pavlíkem už příliš nerozebíral.

"Cítil jsem křivdu, že rozhodčí nezapískal po souboji s brankářem Pavlíkem a ještě jedním protihráčem. Zůstal jsem ležet otřesený na trávníku a hra pokračovala, brankář Pavlík ke mně přiběhl a došlo mezi námi k výměně názorů, která oboustranně nebyla férová," uznal dnes Matušovič, kterému vadí, že oslabil tým. "Oslabil jsem Spartu v nejméně vhodné době. Byla to velká chyba, které lituji a budu ji chtít co nejrychleji odčinit přímo na trávníku," okomentoval hráč své vyloučení.

Hned po udělení červené karty už prý tušil, že tím pro něj celý incident nekončí. Ve čtvrtek bude jeho prohřešek projednávat disciplinární komise, na pokutu ve Spartě byl také připraven. "Na podzim byla zavedena přísná interní pravidla pro trestání podobných disciplinárních provinění, takže jsem byl připraven přijmout tvrdý trest," prohlásil fotbalista, který byl ve Spartě vyloučen poprvé.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články