Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia ubránila bod v Olomouci, Teplice přejely Baník 4:0

Praha - Fotbalisté Slavie Praha udrželi jarní prvoligovou neporazitelnost i v Olomouci, kde v utkání 21. kola uhráli bezbrankovou remízu. Sigma byla mírně aktivnější, ale do velkých šancí ji soupeř nepustil. Teplice uspěly i ve druhém domácím zápase jarní části a zdolaly ostravský Baník 4:0. Bohemians v důležitém utkání udolali gólem Ibragimova v nastavení Ústí 1:0 a jsou prakticky zachráněni.

Nástup do utkání na Andrově stadionu se nesl ve znamení upracované snahy Sigmy o tlak. Rezultovala z ní velká příležitost Šultese, který v jedenácté minutě po Hořavově centru z levé strany hlavičkoval z malého vápna nad. Domácí převaha se pak ale ztratila v nepřesnostech. Olomouc měla sice míč pod kontrolou, ale v mezihře to skřípalo.

Zatímco vzadu hosté fungovali bezchybně, na útočné polovině však v první půli prakticky neexistovali. Více se začali osmělovat až po změně stran a mohli jít i do vedení. Drobiszův špatný výběh do pole však nepotrestal Kisel, který z 25 metrů poslal míč kolem gólmana i pár decimetrů vedle prázdné branky.

Olomoucká ofenzíva neměla svůj den. Když už se Sigmě povedlo překvapit hostující obranu, jako v 56. minutě Doležalovi s Hořavou, domácí záložník ze slibné šance přestřelil. Remízový zápas nerozhodl v poslední minutě ani střídající Ordoš, který z jedenácti metrů pálil vedle, a třetí nejproduktivnější ligový útok podruhé za sebou vyšel střelecky naprázdno.

Teplice rozložily oslabenou Ostravu čtyřmi góly

Teplice k nejvyšší výhře letošní sezony nasměroval dvěma góly Vachoušek, další přidali Mahmutovič s Marešem. Ostrava hrála skoro celý druhý poločas v deseti, za celý zápas měla jedinou pořádnou šanci a dál zůstává jen tři body od sestupu. Ostravský trenér Marko dal po vítězném zápase s Boleslaví opět důvěru mladé obraně, mnoho se mu to ale nevyplatilo. Stopeři zmatkovali a krajní obránci sotva stíhali v soubojích.

Už po pár sekundách se protáhl přes Nevese Mahmutovič a brankář Daněk musel rychle na zem. V 8. minutě už se ale Teplice radovaly, Verbíř kopl roh z pravé strany přímo na malé vápno, kde obrana zapomněla na Vachouška, a tomu stačilo nastavit hlavu. Zápas de facto rozhodla další chyba ostravské defenzívy, když po Matulově centru Mahmutovič trefil halfvolejem horní roh branky.

Po vyloučení Šmejkala na úvod druhého poločasu už byl Baník neškodný. Domácí Mareš svedl v první půli dva souboje, po nichž se dožadoval penalty, ale dočkal se až napotřetí - v 68. minutě po faulu na Mahmutoviče, který z penalty přetavil v třetí gól Vachoušek. Hned vzápětí se dočkaly Teplice počtvrté - Mahmutovič utekl po pravé straně a jeho pas proměnil Mareš v další gól. Ostrava dohrávala v rozkladu, další šance už ale odmácí nevyužili.

Bohemians proti Ústí spasil v závěru Ibragimov

Bohemians 1905 porazili poslední Ústí nad Labem 1:0, když nepříliš záživný zápas rozhodl čtyři minuty před jeho koncem střídající útočník Aziz Ibragimov. Ten se ve 32. utkání v české nejvyšší soutěži konečně dočkal své první ligové branky. Svěřenci Pavla Hoftycha letos získali už osmou výhru, loni jich tolik nasbírali za celou sezonu. Vítězný tým si polepšil na sedmé místo v tabulce, hosté zůstávají poslední.

Favorizovaní Bohemians překvapivě nedokázali v úvodu soupeři vnutit svůj agresivní styl a naopak hosté se jevili jako vyspělejší tým. Už po dvou minutách hlavičkou zahrozil útočník Krbeček. Zápas dlouho hrstku diváků nudil, domácí fandové chvílemi dokonce ztráceli trpělivost a při pohledu na toporné kombinace dávali najevo nevoli. Z domácího průměru vyčníval jen záložník Štohanzl, který tři minuty před poločasem hlavičkoval, ale jen do náruče brankáře Vorla.

Útočný zmar Bohemians neskončil ani po přestávce. Po přiťuknutí střídajícího žolíka Ibragimova pálil jen do těl soupeřových zadáků útočník Hartig a vypadalo to na bezbrankovou remízu. Když se už hosté pomalu těšili z jednoho bodu, srazili je domácí nenápadnou akcí. Míč se z pravé strany snesl k zapomenutému Ibragimovovi a ten povedenou křížnou střelou rozhodl o tom, že zelenobílí po dvou zápasech znovu vyhráli.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články