Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Uzdravený Šenkeřík rozhodl o výhře Slavie nad Libercem

Praha - Fotbalisté Slavie Praha se po dvou remízách znovu dočkali výhry. V souboji 25. kola na Strahově zdolali Slovan Liberec 1:0 zásluhou branky uzdraveného Zdeňka Šenkeříka. Jediný střelec souboje navíc poté ještě promarnil penaltu, když vysoko přestřelil. Slavia tak má nadále stejně bodů jako rival ze Sparty.

Slavia - Liberec
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Na lavičku náhradníků domácího celku již usedlo trio dlouhodobých marodů Šmicer, Švento a Šenkeřík, naopak kouč Karel Jarolím postrádal potrestaného Toleského, hosté zraněného Nezmara. V útoku Slavie dostal příležitost Blažek se Střihavkou, ale ten na trávníku vydržel necelou čtvrthodinu, než ho kvůli poranění klíčové kosti vystřídal Šenkeřík.

Již v desáté minutě šli hosté do protiútoku, když po levé straně utekl Kerič, našel ve vápně nabíhajícího Frejlacha, tomu ale radost zmařil výborným zákrokem Vorel, který po delší době dostal přesnost před Vaniakem. Ve 14. minutě měli šanci domácí: Hubáčkův centr doletěl k Blažkovi, ale ten nedokázal míč zpracovat.

Slavia si v úvodu zápasu vytvořila územní převahu, ale na gól diváci čekali marně. Ve 21. minutě se Dřížďal prokličkoval až před vápno soupeře, našel Abrahama, jeho střela z dobré pozice ale skončila mimo branku hostů. Slavia nadále útočila a ve 36. minutě již diváci jásali. Do vápna nasměroval míč Černý, Blažek vypálil, ale trefil jen boční síť.

I po přestávce se hrálo prakticky pouze na jednu branku a hosté se za polovinu hřiště dostávali jen ojediněle. Po hodině hry Pudilův centr odvrátil hlavou hostující Bílek ale jen k Dřížďalovi, jehož střela skončila těsně vedle pravé tyče Zlámalovy branky. Domácí však hráli hodně nepřesně a především přesnost v koncovce byla špatná. Nechytla se ani v hlavička Blažka po centru Černého, kterou chytil gólman Zlámal.

Branky diváci dočkali až v 67. minutě. Pudil ve skluzu odcentroval téměř od brankové čáry, Zlámal míč vyboxoval k Šenkeříkovi a ten svou třetí brankou v tomto ročníku zblízka rozhodl.

Teprve inkasovaný gól přiměl Liberec k větší aktivitě, ale to byla výhoda pro domácí, kteří mohli chodit do nebezpečných brejků. V 73. měl další šanci Šenkeřík, ale jeho hlavička po centru Černého mířila přesně doprostřed branky na brankáře. Veliký potlesk sklidil vzápětí Švento, který se na trávníku objevil po téměř jedenácti měsících.

Pojistit tři body mohl Šenkeřík. Jedenáct minut před koncem Hudson fauloval pronikajícího Černého. Po neproměněných pokusech Kalivody a Tavarese v minulém kole v Plzni se k exekuci postavil Šenkeřík, který sice vypálil tvrdě, ale vysoko nad. Naštěstí pro domácí to dnes ztrátu bodů neznamenalo.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články