Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Ďolíčku svitla naděje na záchranu

Praha - Fotbalovému stadionu Bohemians 1905 ve Vršovicích svitla naděje na záchranu. Novému politickému hnutí Desítka pro domácí, které šlo do voleb s cílem vrátit na legendární Ďolíček prvoligová utkání, se podařilo přesvědčit vedení radnice, aby usilovalo o odkoupení stadionu a následné investice do jeho rekonstrukce. Podle Petra Vozobule z hnutí Desítka pro domácí se však nejprve bude muset vypracovat objemová studie, zda se na daný pozemek fotbalový stadion vůbec vejde.

Bohemka na svém stadionu ve Vršovicích naposledy hrála na jaře v roce 2010. Pak ho prvoligoví fotbalisté museli opustit. Nesplňoval totiž parametry Českomoravského fotbalového svazu. "V případě rekonstrukce by se jednalo o kompletní renovaci hrací plochy a vybudování vyhřívaného topného systému," popisuje Petr Voženílek ze svazové komise pro stadiony.

Praha 10 chtěla stadion s osmdesátiletou historií koupit už před pěti lety. Tehdy se podle starosty Milana Richtra hovořilo o částce 55 milionů korun. "Tenkrát to nevyšlo, vlastník prodal stadion někomu jinému," dodává.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Luďka Jíry

Společnost Bohemians Real za stadion zaplatila 75 milionů korun, 21 milionů jí stála rekonstrukce tribun. O dalších investicích ale neuvažuje. "V případě, že přijde jakákoliv cenová nabídka, která bude nižší než 96 milionů korun, jsem připraven okamžitě zahájit jednání s našimi akcionáři," tvrdí člen představenstva Bohemians Real Ondřej Oravec.

Pokud se městské části podaří Ďolíček odkoupit, je připravená investovat i do obecního pozemku v sousedství, které zatím slouží jako parkoviště. Vyrůst by zde mohl sportovně rekreační areál, který by byl spojen se stadionem a fungoval jako jeho zázemí.

Stadion Bohemians 1905
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články