Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Bayern může dokonat odplatu za finálovou prohru s Interem

Praha - Fotbalisté Bayernu Mnichov mohou dnes večer v Lize mistrů dokonat odplatu za loňskou finálovou porážku 0:2 od Interu Milán. Z úvodního osmifinálového souboje na San Siru si přivezli velmi příznivou výhru 1:0 a v domácí odvetě chtějí svůj postup přes obhájce titulu stvrdit. V druhém duelu změří síly Manchester United a Marseille, první zápas ve Francii branku nepřinesl. Přímý přenos souboje Bayernu s Interem sledujte živě na Čtyřce nebo webu ct4sport.cz.

Do pátého čtvrtfinále po sobě má Bayern nakročeno dobře. Na San Siru předvedl před třemi týdny výborný výkon a díky sedmému gólu útočníka Maria Gomeze v soutěži si v samotném závěru zajistil jednobrankový náskok do domácí odvety. "Máme to skvěle rozehrané, ale čeká nás nebezpečný zápas. Pokud by Inter skóroval, bude to těsné. Nesmíme jim nic dovolit," prohlásil křídelní záložník Arjen Robben, který se ve víkendovém bundesligovém duelu s Hamburkem blýskl hattrickem.

Bavorský gigant nakonec zvítězil vysoko 6:0 a po delší době opět ukázal svou lepší tvář. "Byla to strašně důležitá reakce na předešlé zápasy. Dát šest gólů je skvělé a do úterního zápasu nám to moc pomůže," pochvaloval si středopolař Franck Ribéry. Bayern udělal v Lize mistrů ze své arény nedobytnou tvrz, v níž vyhrál posledních sedm zápasů. I když mu tentokrát stačí remíza, bránit výsledek nehodlá. "Nejsme žádní velcí taktici. Pokusíme se vyhrát i druhý duel," prohlásil záložník Bastian Schweinsteiger.

Inter bude v Mnichově hájit čest italského fotbalu. Pokud by vypadl, nezbude v tomto ročníku evropských pohárů už ani jeden tým ze Serie A. "Bude to jako finále, stejně jako v loni v Madridu. Pokud hrajete za Inter, musíte být schopni zopakovat takové skvělé výsledky," doufal útočník Goran Panděv, že Milánští navážou na květnovou výhru 2:0, která by jim nyní stačila k postupu. Na hřišti Bayernu se italskému ligovému mistrovi daří, ve dvou předešlých zápasech tam jednou zvítězil 2:0 a jednou remizoval. Na druhou stranu ovšem venku v Lize mistrů čtyřikrát za sebou nevyhrál.

Duel mezi Manchesterem United a Marseille bude soubojem nepropustných obran. "Rudí ďáblové" obdrželi v posledních sedmi zápasech Ligy mistrů jediný gól, Olympique dokonce už pět duelů hájí čisté konto. Opatrný průběh měl již první zápas, který nabídl jen minimum šancí a skončil 0:0. Přesto je Manchester jasným favoritem. V Lize mistrů drží osmizápasovou neporazitelnost a s francouzským soupeřem doma ve 12 utkáních ještě nikdy neprohrál. Ve stejné fázi soutěže si v minulých sezonách na Old Trafford poradil 1:0 s Lyonem a Lille a takový výsledek by mu nyní zajistil čtvrtfinále.



Olympique očekává úplně jiný zápas než před třemi týdny a věří, že potvrdí předešlé dobré výkony ze hřišť soupeřů. V posledních dvou utkáních venku nasázel v Lize mistrů deset branek. "Manchester je určitě favoritem, ale bylo velmi důležité, že jsme udrželi v prvním utkání čisté konto. To nám může na Old Trafford velmi pomoci," prohlásil kouč Didier Deschamps.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články