Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Boleslav se v Ostravě může bodově dotáhnout na Olomouc

Ostrava - Pondělní dohrávka mezi Ostravou a Mladou Boleslaví zkompletuje program 20. kola fotbalové ligy. V lepším rozpoložení do ní jdou hosté ze středních Čech, kteří čtyřikrát za sebou neprohráli, na jaře ještě neinkasovali a v případě výhry bodově dotáhnou Olomouc. To Baník bude usilovat o první jarní body i premiérový gól. Přímý přenos vysílá ČT4 a web ct4sport.cz.

Slezané prohráli se Spartou i v Olomouci shodně 0:2 a trenér Karol Marko byl nespokojený s prvními poločasy. "Snažíme se z hlav hráčů odbourat psychický blok, aby se neopakovaly začátky zápasů se Spartou a Olomoucí. Je to hlavně věc psychiky, protože v obou zápasech jsme se ve druhých poločasech přesvědčili, že jsme schopni hrát mnohem lépe," prohlásil Marko.

Proti středočeskému soupeři se jeho svěřenci pokusí zlomit hned několik nepříznivých sérií. Doma čekají na výhru od začátku října, Boleslav na Bazalech neporazili skoro pět let a především už 208 minut nedali gól. Marko tuší, že Baník nečeká lehký úkol. "Mladá Boleslav je dobré, ofenzivní mužstvo. Vpředu má výbornou dvojici Kulič - Chramosta, kteří se dobře doplňují. Mají také dobře zvládnuté standardní situace," varoval slovenský kouč, který bude postrádat potrestaného dirigenta zálohy Lukeše.

Mladoboleslavští jsou v opačné situaci než soupeř, na jaře ještě neinkasovali a po sérii čtyř zápasů bez prohry mohou atakovat Olomouc, která v pátek padla v Brně. Právě Zbrojovku přitom Středočeši v minulém kole deklasovali 5:0. "Očekávám, že dobrý výkon jednotlivců i celého týmu zopakujeme. Spokojený budu, když si hráči udrží výkonnost, a to nejen v Ostravě, ale ve více ligových utkáních než jenom v jednom či ve dvou," uvedl mladoboleslavský kouč Karel Stanner, jehož tým venku naposledy vyšel naprázdno v srpnu v Brně. Od té doby prohrál jediné ze 14 utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články