Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Příbram přehrála tápající Liberec

Příbram - Fotbalisté Liberce v první lize dál čekají na premiérový jarní bod i gól. Severočeši prohráli i třetí duel po zimní pauze, když v dnešním utkání 20. kola podlehli u Litavky Příbrami 0:1. První výhru po čtyřech zápasech zajistil domácím v 36. minutě Matěj Štochl. Středočeši porazili Slovan téměř po pěti letech a výrazně si polepšili v boji o záchranu.

FC Slovan Liberec - 1. FK Příbram
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Zápas u Litavky nabídl už tradiční obrázek. Příbram vědoma si toho, že je nejméně produktivním týmem ligy, především pečlivě bránila, ale o to nebezpečnější byla při rychlých protiakcích. Poprvé zahrozila už ve čtvrté minutě, kdy hostující gólman Bičík s námahou vytáhl Tarczalovu střelu nad břevno.

Liberec sice častěji držel míč, ale cestu skrz zformovanou domácí defenzivu směrem k Hruškovi hledal jen velmi obtížně. Ve značně slepované sestavě bez potrestaných Nezmara a Váchy navíc postrádal jakékoliv ofenzivní nápady. Příbram po půlhodině pochopila, že s hosty může hrát vyrovnanou partii a postupně přebírala aktivitu. Naopak Slovan vyklidil střed pole a brzy byl ztrestán. Za chybující obránce si v 36. minutě zaběhl domácí Matěj Štochl a sám před Bičíkem nezaváhal.

Příbramské první jarní gól namlsal a vzápětí mohl zvýšit Tomáš Pilík. Bičík však jeho střelu vykopl. Po Pilíkově akci pak ještě v závěru poločasu vylekal hosty šajtlí Klesa. Po příchodu z kabin Liberec přidal, přikoval soupeře na jeho polovinu, ovšem ofenzivní trápení a čekání na první jarní gól vinou špatné finální fáze nezlomil.

Nejblíže k vyrovnání byl v 64. minutě Dočkal, jehož střelu po Fleišmanově pasu vychytal Hruška. V 90. minutě musel po druhé žluté kartě předčasně pod sprchy domácí Tomáš Pilík, ale jeho spoluhráči už cennou výhru nepustili. Pomohl jim k tomu i gólman Hruška, který ve čtvrté minutě nastavení vychytal hlavičku svého kolegy mezi tyčemi Bičíka, jenž se vydal přes celé hřiště podpořit závěrečný nápor.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články