Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Sparta: Předsedkyně ORK by měla zvážit setrvání ve funkci

Praha - Vedení fotbalistů Sparty Praha tvrdí, že odvolací a revizní komise (ORK) ČMFS porušila svazové předpisy, když neprojednala odvolání jejích hráčů Tomáše Pekharta a Václava Kadlece proti zastavení činnosti na dva zápasy. Trest jim udělila disciplinární komise za to, že nastoupili v přípravném klubovém utkání v době, kdy byli omluveni ze srazu národního týmu. Sparta zároveň vyzvala předsedkyni ORK Markétu Haindlovou, aby zvážila své setrvání ve funkci. Klub to uvedl v reakci na posudek, který pro něj vypracovala advokátní kancelář, specializující se na sportovní právo.

Odvolací komise se odmítla sejít na mimořádném zasedání, na kterém by projednala odvolání proti trestu, který si oba fotbalisté měli odpykat - a nakonec také odpykali - v úvodních dvou kolech jarní části první ligy.

Sparta tehdy na vyjádření předsedkyně ORK Haindlové zareagovala tím, že si nechala vypracovat posudek od nezávislé advokátní kanceláře. Právníci po prostudování příslušných předpisů usoudili, že ORK byla povinna mimořádné zasedání svolat.

Sparťané nyní vyzvali komisi i její předsedkyni, aby zvážila setrvání ve funkci. "Paní předsedkyně v médiích krok obhajovala zavádějícím a nekorektním způsobem, čímž dále umocnila závažnost svého předchozího jednání. Žádáme komisi i samotnou paní předsedkyni, aby v této souvislosti zvážily, zda je na místě další pokračování paní předsedkyně v této významné funkci," praví se v klubovém prohlášení.

ORK se hodlá tímto případem zabývat až 16. března. Projedná odvolání Sparty proti pokutě 750 tisíc korun a desetitýdennímu zákazu působení na lavičce pro generálního sportovního manažera klubu Jozefa Chovance.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články