Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Viktoriáni nedali penaltu a ztratili body, Slavia vyhrála v Liberci

Uherské Hradiště/Liberec – Lídr Gambrinus ligy z Plzně ztratil remízou 2:2 body na hřišti Slovácka. Zápas ve vysokém tempu nadělil gól plzeňského Bakoše hned v první minutě, pak ale také neproměněnou penaltu Rezka a neuznaný gól rovněž Plzeňských. Slovácko brankami Mezlíka a Valenty otočilo skóre, alespoň bod pak zajistil Plzni sedm minut před koncem střídající Jiráček. Fotbalisté pražské Slavie v duelu 19. kola první ligy zvítězili v Liberci 2:0 a v soutěži vyhráli po pěti zápasech, poprvé od konce října. Sešívaní zároveň ukončili nepříznivou bilanci ve vzájemných duelech se Slovanem, když Severočechy porazili po tříletém čekání a na tříbodový import zpod Ještědu čekali ještě o rok déle.

Trenér Slovácka Soukup se pokusil otupit útočnou sílu Plzně vyztužením zadních řad, před obrannou čtveřicí ještě vypomáhal zatažený defenzivní středopolař Kordula. Jenže záměr hrát s vedoucím týmem tabulky na bezbrankovou remízu se rozplynul už v první minutě. Po Horváthově rozehře míč doputoval přes Limburského až před branku na volného Bakoše, který ho pohodlně doťukl do sítě. Hru pak měla zcela ve své režii Viktoria Plzeň.

Plzeňská exhibice ale trvala pouze dvacet minut. Postupně domácí fotbalisté zlepšili pohyb, osmělovali se k častějším výpadům a získávali územní převahu. Po trestném kopu Jiřího Valenty brankář Pavlík zaváhal při vyrážení míče, který přistál přímo na kopačce Mezlíka, jenž pohodlně vstřelil svoji první ligovou branku.

Je nám líto, video expirovalo.
1. FC Slovácko - FC Viktoria Plzeň

Klíčovým momentem zápasu byla 66. minuta. Po trestném kopu Horvátha zahrál Jiří Valenta v trestném území rukou a rozhodčí Mikel nařídil penaltu. Rezkovu polovysokou střelu z pokutového kopu ale brankář Filipko nohama vyrazil. Hned z následujícího protiútoku Fujerik naservíroval míč před hranicí trestného území Jiřímu Valentovi, na jehož střelu k tyči brankář Pavlík nedosáhl. Zaskočená Plzeň se snažila vyrovnat, což se jí podařilo po Jiráčkově trefě v 83. minutě. V závěrečném drtivém náporu už ale Viktoria na vítězství nedosáhla. Čtyři minuty před koncem se sice hostům podařilo dostat míč za Filipka, ale pomezní sudí Kolářovi chybně odmával ofsajd.

Slavia veze z Liberce tři body

Triumf Slavie dnes zajistili svými trefami Pospěch, který se v lize objevil po dvou letech, a Koreš. Liberec naopak na svůj první jarní gól dál čeká. Slávisté se v neúplné tabulce posunuli na deváté místo, Liberec je osmý. Jestliže se chtěl Liberec revanšovat za týden starý debakl v Jablonci, duel se Slavií mu reputaci nijak nevylepšil. I přítomnost pěti bývalých slávistů v základní sestavě Liberce vzbudila naději na rušný zápas, v němž však bylo až příliš patrné, v jak špatném rozpoložení se oba týmy nacházejí.

Ve 23. minutě vystihl chybu libereckého stopera Keliče útočník Pospěch, který ranou k tyči oslavil svůj návrat do ligy, v níž chyběl skoro dva roky. Sešívaní s přehledem kontrolovali těsné vedení a dvacet minut před koncem jim bylo ještě lépe. Po akci střídajícího Zákostelského napálil míč s pomocí tyče do sítě Koreš, který se v třináctém ligovém zápase poprvé dočkal branky.

Ilustrační foto
zdroj: ČT24/ISIFA autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články