Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Chelsea přehrála Manchester United a drží šanci na titul

Londýn - Fotbalisté Chelsea se nadále drží v boji o prvenství v anglické lize. Obhájce titulu v dohrávce 18. kola doma porazil lídra tabulky Manchester United 2:1 a snížil jeho náskok na 12 bodů. Chelsea, v jejíž brance nechyběl český gólman Petr Čech, má navíc utkání k dobru a bude s Manchesterem ještě jednou hrát. Radost z výsledku má i druhý Arsenal, který ztrácí na United čtyři body a má rovněž zápas k dobru.

Chelsea mohlo do boje o titul vrátit jedině vítězství, a tak se od začátku pustila do zdolávání obranného valu United. Územní převaha však nestačila. Naopak Manchester dal domácím lekci z produktivity. Wayne Rooney se obtočil kolem obránce a střelou z dvaceti metrů zamířil po zemi přesně k tyči.

Manchesteru vedení nahrávalo do karet, jelikož se mohl ještě více zatáhnout do obrany a soustředit se na své silné brejky. Chelsea se však po změně stran přeci jen povedlo rozložit defenzivu soupeře. Po sérii centrů propadl míč až na stopera Davida Luize, který zůstal v útoku po rohovém kopu, a nedávná akvizice z Benfiky Lisabon zamířila z halfvoleje přesně k tyči.

Poté se útoky přelévaly z jedné strany na druhou a Rooney dokonce znovu překonal Čecha, ale gól nebyl uznán pro ofsajd. Dvacet minut před koncem přišel na hřiště ruský záložník Jurij Žirkov a stal se klíčovou postavou. V 79. minutě se prodíral do vápna, zavadil o nohu mladíka Chrise Smallinga a sudí Martin Atkinson zapískal přísný pokutový kop. Potvrdil tak, že penalty nařizuje nejčastěji ze všech rozhodčích v anglické lize. Frank Lampard si s penaltou poradil a zajistil Chelsea důležité vítězství.

Výhru mohl ještě pojistit Žirkov, ale za přispění obránce Nemanji Vidiče trefil jen tyč. Srbský stoper pak v nastavení dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Manchester čeká na výhru na Stamford Bridge devět zápasů již od roku 2002.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články