Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jiránek se s Birminghamem raduje ze zisku Ligového poháru

Londýn - Fotbalisté Arsenalu nevyužili možnost ukončit šestileté čekání na trofej. Tým českého reprezentanta Tomáše Rosického v dnešním finále Ligového poháru podlehl ve Wembley 1:2 Birminghamu, v jehož sestavě nechyběl obránce Martin Jiránek. Birmingham získal první trofej od roku 1963, kdy rovněž vybojoval Ligový pohár. Utkání rozhodla v předposlední minutě chyba mladého brankáře Szczesného, který se nedomluvil se stoperem Koscielným, čehož využil střídající Martins. Birmingham překvapivým vítězstvím ukončil jedenácti zápasovou sérii Arsenalu bez porážky.

Arsenal se naposledy z trofeje radoval v roce 2005, kdy vyhrál slavnější Anglický pohár. Dnes měl druhý tým anglické ligy podle papírových předpokladů čekání ukončit, ale šestnáctý celek Premier League se ukázal jako těžký soupeř.

Birmigham se ujal vedení zásluhou srbského dlouhána Žigiče, který po rohu hlavičkoval zády k brance mimo dosah gólmana Szczesného. Kanonýři vyrovnali ještě v první půli. Aršavin zatáhl po pravé straně míč a jeho nahrávku poslal Van Persie z voleje přesně na zadní tyč.

Po změně stran se do dvou šancí dostal i Rosický, který nastoupil s kapitánskou páskou místo zraněného Fábregase, ale především při pokusu tečovat míč patičkou ho skvěle vychytal brankář Foster. Na druhé straně podal v obraně spolehlivý výkon Jiránek, který dokázal pohlídat útočné hvězdy Arsenalu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články