Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sofie se proměnila v bojiště fotbalových chuligánů

Sofia - Fotbalové derby mezi Levski a CSKA Sofia proměnilo v sobotu centrum bulharské metropole v bojiště. Kvůli výtržnostem na stadionu policie v poločase vytlačila 3 500 fanoušků armádního klubu ven do ulic, kde chuligáni sváděli bitky s příslušníky zásahové jednotky a demolovali obchody, auta, autobusy a trolejbusy. Potyčky si vyžádaly řadu zraněních včetně šestnácti policistů, kterých bylo v akci celkem 1 500. Zadrženo bylo celkem 27 výtržníků.

"Prolomili bezpečnostní zábrany a hrozilo, že vtrhnou na hřiště," vysvětloval vyklizení sektoru fanoušků hostů policejní šéf Anton Zlatanov. "Neměli jsme na vybranou. Házeli různé věci včetně kusů železa a zranili několik našich mužů," dodal.


Příznivci jednatřicetinásobného bulharského šampiona se zásahem policie nesouhlasili a žádají schůzku s ministrem vnitra. "Respektujeme zákon i policii, ale není možné, aby bylo 3 500 fanoušků vytlačeno ze stadionu kvůli výtržnostem dvou nebo tří jedinců. Naši fanoušci moc sedaček nerozbili, protože jsou umazané od výkalů," tvrdil šéf celostátního fanklubu CSKA Dimitar Angelov.



CSKA i bez podpory svých fanoušků ve druhém poločase vyhrál derby 3:1 a posunul se v tabulce na čtvrté místo. Fotbalisté Levski jsou druzí. Oba týmy dohrávaly vyhrocený zápas v deseti. Podle zástupce starosty Ivana Sotirova sofijská radnice uvažuje o tom, že nařídí, aby se všechny fotbalové zápasy v metropoli hrály v budoucnu za denního světla, což by mělo snížit riziko násilností.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články