Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Plzeň chce v Hradci zapomenout na špatný konec podzimu

Praha - Ve fotbalové lize definitivně končí období půstu mistrovských zápasů a začíná se ukrajovat z porce závěrečných třinácti kol. O víkendu se hraje šest zápasů 18. kola. V nich bude největší pozornost upřena na lídry z Plzně, kteří drží čtyřbodový náskok před Spartou a v jarní premiéře doma v sobotu nechtějí klopýtnout s nováčkem Hradcem Králové. Tahákem je i severočeské derby a souboj čtvrtého Jablonce s o tři příčky horším Libercem. Velkým šlágrem bude pondělní dohrávka a tradičně vyhrocený duel mezi Ostravou, která pod novým koučem Karolem Markem touží zahájit vzestup z pásma týmů ohrožených sestupem, a Spartou. Utkání Plzeň – Hradec Králové vysílá ČT4 a web ct4sport.cz v sobotu od 17:00, přenos pondělní dohrávky začíná ve stejný čas.

Plzeň by v souboji s Hradcem chtěla zapomenout na špatný konec podzimu, kdy v posledních dvou zápasech získala jediný bod a hodně se tak zmenšil její odstup od Sparty, který byl jednu chvíli až dvanáctibodový. Viktoria, která v lize naposledy vyhrála 6. listopadu v Ostravě, v duelu s Východočechy už stejnou chybu opakovat nehodlá. Trenéra Pavla Vrbu prý na optimistickou notu naladily poslední výsledky z přípravy, v níž Plzeň třikrát za sebou před ligou vyhrála.

"Začátek soutěže je vždy velice důležitý a letos jsme možná ještě o něco nervóznější. Ale vzhledem k tomu, jak se nám vydařily poslední zápasy, tak je ta nervozita trochu menší," řekl Vrba. Věří síle částečně obměněného týmu: Premiéru v plzeňském dresu si může odbýt stoper Aleš Neuwirth, po dvou letech ve Slavii se vrátil Petr Trapp, a dokonce po třech sezonách v Norsku ofenzivní univerzál Martin Fillo. Plzeň sází na svoji sílu v domácím prostředí. Z dosavadních osmi utkání letos klopýtla jen při dvou remízách a nastřílela 25 branek. Hradec je před zápasem outsiderem, venku se mu navíc příliš nedaří. Z osmi zápasů dokázal bodovat jen výhrou v Brně a remízou v Českých Budějovicích.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na Gambrinus ligu

Podještědský region se těší na tradiční derby, v němž se tradičně více daří Liberci. Z posledních deseti vzájemných duelů prohrál jediný zápas. Slovan navíc od konce října po nástupu nového kouče Petra Rady, který dříve strávil téměř čtyři roky právě na jablonecké lavičce, chytil formu a získal deset bodů ze čtyř zápasů. "Jablonec je v tabulce před námi, rádi bychom jeho náskok zmenšili," uvedl liberecký kapitán Miroslav Holeňák. Jablonec na čtvrtém místě má před Libercem sedm bodů k dobru. Jablonec by rád navázal na šňůru z konce podzimu, kdy vyhrál šest ze sedmi utkání. "Ale na začátek jara nás čeká velmi ostrý start," upozornil trenér František Komňacký.

Ve stíhání soupeřů v čele tabulky by ráda pokračovala i třetí Olomouc, která v závěru podzimu prohrála zápasy v Jablonci a v Hradci Králové, po nichž jim duo Plzeň - Sparta odskočilo. Olomouc se pokusí vrátit na vítěznou vlnu v neděli na půdě posledního Ústí. To prohrálo minulé čtyři duely a inkasovalo při nich hned čtrnáctkrát. "Doma potřebujeme bodovat proti každému soupeři. Nebudeme však hrát tím hurá stylem jako na podzim, zaměříme se více na bránění," uvedl kouč Ústí Svatopluk Habanec, který ve středu obrany sází na novou posilu Pavla Dreksu.

Olomouc - Ústí nad Labem
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články