Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vaniak chtěl skončit, ve Slavii je však zase jednička

Praha – Ačkoliv se zdálo, že fotbalový brankář Martin Vaniak už do hry Slavie nezasáhne, opak je pravdou. "Ozval se mi trenér Michal Petrouš a šokoval mě sdělením, že chce, abych mužstvu pomohl i na jaře," řekl Vaniak serveru iDnes.cz. V brance se tak objeví už v pátek v prvním jarním utkání proti Brnu. "Budu připravený na sto procent," tvrdí.

"Trenér se rozhodl, že už bude stavět mladší brankáře, a já se nemůžu pořád vracet. Už mám nějaký věk, bylo mi čtyřicet. Navíc se nám vracejí další tři gólmani, takže bych zbytečně zabíral místo mladším," vysvětloval ještě v listopadu Vaniak, proč bude ve Slavii během jarní části trénovat mládežnické gólmany.

Teď je vše jinak. Petrouš ho totiž povolal zpátky. "Můžu na sobě samém vyzkoušet, co všechno vydrží čtyřicetiletý organismus. Tak jsem naplno absolvoval zimní přípravu, dokonce jsem si dával něco navíc," tvrdí Vaniak s tím, že na postu jedničky nelpí. "Ale trenér dobře ví, že když mě do branky bude chtít, budu připravený na sto procent."

Vaniak svůj "comeback" mezi tyče cítí především jako zodpovědnost vůči spoluhráčům i fanouškům. "V situaci, v jaké Slavia je, není o co stát," připomíná nelichotivé čtrnácté místo v tabulce.

Gólman zatím ještě neví, zda se s aktivní činností rozloučí v posledním jarním kole při domácím zápase s Bohemians, jak na podzim deklamoval. "Počkal bych tak do dubna, až budeme vědět, jak na tom se záchranou jsme," vypočítává. Poté by se rád věnoval mladým brankářům.

Vaniak si myslí, že trenér Petrouš složil pro jaro tým ideálně. "Vhodně se v něm prolínají starší a mladší. A co je nejdůležitější, všichni víme, za čím od toho prvního zápasu jdeme. Máme moc dobrou bilanci z přípravných zápasů, ale příprava je jedna věc a ligová soutěž druhá. V lize je to hodně o hlavě," tvrdí.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články