Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

LM přinese český souboj a snahu Realu zlomit prokletí

Praha - Souboj dvou českých fotbalových reprezentantů přinese dnešní program osmifinále Ligy mistrů. Brankář Petr Čech zavítá s Chelsea do Kodaně, v jejíž sestavě by neměl chybět Zdeněk Pospěch. Druhé utkání pak obstará duel mezi Lyonem a Realem Madrid, který bude bojovat o to, aby prolomil osmifinálové prokletí. V této fázi skončil šestkrát po sobě, loni navíc právě s Lyonem, který v šesti dosavadních soubojích nikdy neporazil. Duel Lyonu s Realem nabídne od 20:45 v přímém přenosu Čtyřka a web ct4sport.cz.

Chelsea nezastihlo osmifinále v nejlepší formě. Už se zdálo, že prosincovou krizi zažehnala, ale v posledních třech zápasech se jí znovu nedařilo; v normální hrací době dokonce nedala ani gól. V lize je tak až pátá a v sobotu vypadla i z Anglického poháru po penaltovém rozstřelu s Evertonem. O to větší prý však má londýnský celek motivaci na Ligu mistrů.

"Po vyřazení z FA Cupu je to pro nás poslední soutěž, kterou asi můžeme vyhrát. Chceme tu trofej, takže důležitost je jasná," uvedl Čech. "Nálada teď není úplně ideální, všechny nás to vyřazení z poháru mrzí. Ale teď je důležité zmobilizovat síly, protože jsme s Evertonem byli na hřišti i s prodloužením přes dvě hodiny," doplnil. Kodaň sice za poslední rok prohrála doma pouze dvě utkání, přesto Chelsea věří, že už na soupeřově půdě vykročí za postupem. 

Pro Kodaň půjde kvůli zimní přestávce v dánské lize o první soutěžní zápas od 7. prosince. Bude však spoléhat mimo jiné na zkušenosti Jespera Grönkjaera, který strávil v modrém dresu londýnského klubu čtyři sezony a odehrál za Chelsea 88 zápasů. Chelsea zase doufá, že se konečně prosadí rekordní posila Fernando Torres, který sice na podzim nastupoval za Liverpool v Evropské lize, ale pro Ligu mistrů je k dispozici.


Zatímco Chelsea bude bojovat s vlastní výkonností, Real Madrid čeká boj s prokletím. Osmifinále Ligy mistrů je pro něj totiž jako zakleté. Již šestkrát po sobě se mu stalo osudným, a i proto přišel k týmu věhlasný trenér José Mourinho, který má pomoci toto prokletí zlomit.



"Rozhodně mi osmifinále a souboj s Lyonem nenarušuje spánek. Před zápasem nikdy nemám problém spát, horší to bývá po něm," uvedl Mourinho, který se na Lyon připravoval i na základě debaty s konzultantem Realu Zinedinem Zidanem. "Jako Francouz má o Lyonu dobré informace. Vím, jak Lyon porazit," dodal portugalský kouč, jenž Ligu mistrů vyhrál již s Portem a Interem Milán a nyní chce být prvním koučem, kterému se to povede i v třetím klubu. 

Real doufá, že se v souboji s Lyonem vrátí střelecká forma Cristianu Ronaldovi, který se trefil v jediném z posledních šesti zápasů španělské ligy, ovšem v Lize mistrů má bilanci 13 branek z posledních 14 startů. Pomoci by mu měl i útočník Karim Benzema, jenž do Realu přišel právě z Lyonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Lyon - Real
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články